Λαμία: Χαμός με τα voucher για τους Παιδικούς Σταθμούς!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 09:01 Λαμία: Χαμός με τα voucher για τους Παιδικούς Σταθμούς!

Έχει χαθεί η μπάλα με τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέσα από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ - Απίστευτη ταλαιπωρία και στη Λαμία για γονείς που προσπαθούν να καταλάβουν πως βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες να κρατούν ένα άχρηστο voucher στα χέρια τους!

Στη Λαμία οι θέσεις ήταν μόλις 64, ωστόσο εξέδωσαν 162 voucher. Χαμός: "Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε", άσχετα με τα μόρια που έχει κάθε παιδί.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία ενός γονέα για το απίστευτο αλαλούμ

Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" (Περίοδος 2016-2017) ή  «Θέατρο του παραλόγου»?

Η Δράση αφορά την επιδότηση μητέρων εργαζόμενων ή μη, για την εγγραφή των παιδιών τους (από 2 μηνών έως και 6,5 ετών) σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς επιχορηγώντας το σύνολο των εξόδων (φιλοξενία, σίτιση κλπ).

Σύμφωνα με τον Ενδεικτικό και μη εξαντλητικό κατάλογο Φορέων ανά Δήμο, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο πλαίσιο της δράσης οι θέσεις για βρέφη έως 2,5 χρονών (η πιο δύσκολη ηλικία) στους σταθμούς για τον Δήμο Λαμιέων ανέρχονται συνολικά στις 64. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα θεώρησε σωστό να εκδώσει συνολικά 162 voucher (να εγκρίνει για 162 βρέφη την επιδότηση) και ανεξάρτητα από την βαθμολογία του καθενός σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης όποιος γονέας προλάβει να πάει συντομότερα σε έναν παιδικό να εγγράψει το παιδί του καταλαμβάνοντας έτσι μια από τις 64 θέσεις.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας θα αναρτώνται την Τετάρτη 24/8/2016 έως τις 5.00μμ το απόγευμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.eetaa.gr). Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα ανακοινωθήκανε γύρω στις 11.15μμ και κοντά στα μεσάνυχτα μπορούσε κάποιος να δει τα αποτελέσματα και να εκτυπώσει το voucher χωρίς να πέφτει η σελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Την Πέμπτη 25/08/2016 βεβαίως όπως είναι φυσικό όλοι οι παιδικοί σταθμοί μέχρι το μεσημέρι είχαν εξαντλήσει τις διαθέσιμες θέσεις έχοντας εγγράψει παιδάκια των οποίων οι γονείς είχαν προλάβει να εκτυπώσουνε το Voucher και να επισκεφτούν κιόλας τον σταθμό προκειμένου να συμπληρώσουνε όλα τα χαρτιά και λοιπά δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται (!)

Η προκήρυξη βέβαια της Δράσης αναφέρει ότι τα Voucher θα πρέπει να χρησιμοποιηθούνε για εγγραφή έως και την 01/09/2016. Πουθενά βέβαια δεν αναφέρεται ότι όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει μόλις δουν τα αποτελέσματα να κατασκηνώσουνε έξω από τον σταθμό ώστε το πρωί μόλις ανοίξει να κάνουν εγγραφή διότι για την «παράσταση αυτή του θεάτρου» έχουμε 64 διαθέσιμες θέσεις και βγάλαμε 162 «εισιτήρια» και «όποιος πρόλαβε να μπει και να κάτσει έχει καλώς οι υπόλοιποι……… κρεμαστείτε στα κάγκελα».   

Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει για κάθε Δήμο και σαφέστατα για όλες τις κατηγορίες παιδιών.

Επίσης στους ωφελούμενους γονείς και παιδιά υπάρχουν και παιδάκια με ειδικές ανάγκες (κινητικά, διανοητικά κλπ). Σε αυτούς τους γονείς αν κάποιος δεν πρόλαβε να πάει τι θα του πεις?

Τέλος ας πει κάποιος σε αυτούς στην ΕΕΤΑΑ για να μην μας περνάνε και για βλάχους ότι δεν μπορεί ένα αρχείο zip το οποίο έχει ημερομηνία δημιουργίας 25/08/2016 να μας το παρουσιάζουνε ότι το αναρτήσανε στις 24/08/2016 (αφορά οδηγίες, συμβάσεις και έντυπα).

Επίσης σε ερώτηση που απευθύναμε προς αυτούς η γραμματεία μας απάντησε: «δεν σας άρεσε που η ΕΕΤΑΑ τοποθετούσε τα παιδιά σε παιδικούς και φέτος το αφήσαμε ελεύθερο να διαλέξετε εσείς».

Δεν μας είπε όμως πόσα παιδιά θα τοποθετούσε και που?

Ένας αγανακτισμένος γονιός

Προσαρμοσμένη αναζήτηση