Ο Φιλοζωικός Φθιώτιδας καταγγέλλει...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 22:31 Ο Φιλοζωικός Φθιώτιδας καταγγέλλει...

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Η επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Μακρακώμης – Σπερχειάδας, η υποχρέωση ύπαρξης της οποίας προκύπτει από τις διατάξεις του άρθρου 46 του Νόμου 4235 ΦΕΚ(32/11-2-2014) παρ. 12.α) «…σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματοςδιαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς…», συνεδρίασε πριν από ένα περίπου μήνα, ενώ η σύστασή της καθορίστηκε και αυτή συγκροτήθηκε ένα μήνα αργότερα (!!!), όπως προκύπτει από την αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ 12 /2016, με Αριθ. Πρωτ: 12031/3247, Σπερχειάδα 29-8-2016. Το θέμα που απασχόλησε την επιτροπή, που τυπικά δεν υφίστατο όταν συνεδρίασε, ήταν η, όπως αποδείχθηκε, βεβιασμένη απόφαση θανάτωσης δύο σκύλων, που καταγγέλθηκε ότι δάγκωσαν κάτοικο του προαναφερθέντος Δήμου την 9-4-2016.

Πέραν:

◘ του απολύτως πρωτοτύπου της υπόθεσης, δηλαδή της μη τήρησης των προσχημάτων, από αιρετούς που φαίνεται να δρούν αυταρχικά, μέσα στα πλαίσια αρμοδιοτήτων που τους έδωσαν οι πολίτες ψηφοφόροι τους

◘ της παράνομης και άκυρης, πέραν των άλλων ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, της απόφασης που πάρθηκε από τη συνεδρίαση μίας επιτροπής που δεν υπήρχε

◘ της αδικαιολόγητης, εκ πρώτης μόνο όψεως, σπουδής που επέδειξαν οι τοπικοί άρχοντες να «ξαποστείλουν» τα δύο αδέσποτα το διάτρητο της απόφασης δεν προκύπτει μόνο από αυτά. Χωρίς η πενταμελής επιτροπή, αυτή έστω η παράνομη, να έχει αποφασίσει θετικά ή αρνητικά για την ευθανασία, όπως ο νόμος ορίζει, ο δήμος προχωράει  παρακάμπτοντας το πρώτο αλλά και το δεύτερο στάδιο που είναι η συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής κτηνιάτρων, η συνεδρίαση της οποίας προβλέπεται από τον ίδιο νόμο μόνο αν και εφόσον δεν επιτευχθεί απόλυτη συμφωνίατων μελών της πενταμελούς. Δηλαδή, η όλη διαδικασία εξευτελίζεται μαζί με το νόμο που την προβλέπει και την ορίζει, δημιουργώντας έτσι το δικαίωμα της ερμηνείας των προθέσεων των δημοτικών αρχόντων ως καθαρά δολοφονικές.

Ως που μπορεί να φθάσει η περιφρόνηση των θεσμών και των νόμων και από πού άραγε πηγάζει αυτή η πεποίθηση του ακαταδίωκτου που αποπνέει η όλη αυθαιρεσία από τη μεριά των φυσικών προσώπων του δήμου;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό...Ορίζει στην 3/μελή επιστημονική επιτροπή των κτηνιάτρων όχι τον εκπρόσωπου που εγγράφως πρότεινε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, αλλά κάποιον που αναφέρεται ως εκπρόσωπος της ΜΚΟ Σόλων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αντίστοιχη έγγραφη πρόταση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, η οποία παρεπιπτόντως δεν είναι αμιγώς φιλοζωική, όπως από το νόμο προβλέπεται, αλλά περιβαλλοντική-οικολογική.

·  Το επόμενο που μπορεί να περιμένει κανείς από τέτοια άτομα είναι η απαίτηση της κατάργησης της έννοιας του ζώου παγκόσμια, κατόρθωμα που μπορεί να θεωρείται επιτεύξιμο, ανάλογα με το θράσος που μπορεί να διαθέτει κανείς, το οποίο θράσος να δικαιολογείται και να εκπορεύεται από τον άθλο της συλλογής μερικών ψήφων.

·Ανεξάρτητα από την πρακτική του συγκεκριμένου Δήμου, τα ζώα έχουν ήδη βρει γονείς και η υιοθεσία τους  πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών .

 ΄Ετσι για άλλη μια φορά οι φιλόζωοι είναι αυτοί που θα αποδείξουν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται τόσο για τα ζώα, όσο και για την τήρηση της νομιμότητας.

 Το Δ.Σ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση