Έργα στη Φραντζή: "Που θα πάτε έρμα, 5 μήνες και 29 ημέρες μείνανε ακόμη..."

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 11:55 Έργα στη Φραντζή: "Που θα πάτε έρμα, 5 μήνες και 29 ημέρες μείνανε ακόμη..."

Από τις αρχές καλοκαιριού, ξεκίνησαν ως γνωστόν για εμάς που διανύουμε σε καθημερινή σχεδόν βάση την οδό ΦΡΑΝΤΖΗ με τα οχήματά μας, προκειμένου άλλοι να πάμε στις δουλειές μας εκεί γύρω και άλλοι που πηγαινοερχόμαστε στις νότιες κοινότητες, οι εργασίες συμπληρωματικής υδροδότησης της πόλης μας και των γύρω περιοχών της, από τις πηγές του ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ.

Σεβαστό αυτό, όπως και κάθε έργο που γίνεται επ΄ωφελεία της κοινωνίας. Όμως καίτοι βαδίζουμε ολοταχώς προς το χειμώνα, εν τούτοις οι εργασίες εκσκαφής και επιχωμάτωσης των υδροσωλήνων, βρίσκονται καλώς ή κακώς, εγώ δεν το εξετάζω, πλησίον της γέφυρας του ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ και με τους δυνατούς υπολογισμούς, θεωρώ πως έχουν ακόμη πολύ δρόμο και χρόνο να διανύσουν, μέχρι την υλοποίηση της σύνδεσης.

Αξίζει δε να σημειώσω, εφόσον οι πληροφορίες αληθεύουν, ότι οι εκσκαφές θα συνεχιστούν, ήτοι μέσω της οδού ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και στη συνέχεια μέσω της οδού ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ και ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, για να ανέβουν προς την πόλη.

Όμως πρέπει να αντιληφθεί ο ανάδοχος του έργου, κι εδώ θέλω να εστιάσω το όλον πρόβλημα, πως η κατάσταση ειδικά στο μέσον της οδού ΦΡΑΝΤΖΗ και κατά μήκος αυτής όπου εκτείνεται η τομή και η επιχωμάτωση των υδροσωλήνων, ότι πρέπει για να μην πώ επιβάλλεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ασφαλτοστρωθεί, ενόψει και του επικείμενου χειμώνα, γιατί οι λακκούβες κυρίως μετά από κάθε βροχόπτωση ΔΕΝ φαίνονται,ειδικά τις νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα και τα οχήματά μας να κινδυνεύουμε να διαλύσουμε, αλλά και να συμβεί ακόμη εξ αιτίας αυτής της παραμέτρου κάποιο ό μή γένοιτο τροχαίο ατύχημα, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Και ειλικρινά διερωτώμαι κι εγώ αλλά και όλοι μας που ταλαιπωρούμαστε και συνάμα κινδυνεύουμε ένεκα αυτής της καθυστέρησης [ασφαλτόστρωσης]. Σκοπεύετε κύριοι να ασφαλτοστρώσετε επιτέλους το τμήμα της οδού ΦΡΑΝΤΖΗ που καταστρέψατε υπαιτιότητα του έργου, ΝΑΙ ή ΟΧΙ και σε θετική περίπτωση, πότε; Δεν προβλέπεται άλλωστε τέτοιος όρος στη σύμβαση; Κι άν ΟΧΙ γιατί; Κι άν ΝΑΙ, ποιός είναι αρμόδιος να ελέγξει προς τούτο [καθυστέρηση ασφαλτόστρωσης] την ανάδοχο εταιρεία;

Γιατί άν υποθέσουμε ή προβλέπεται, να περιμένουμε να ολοκληρωθεί το έργο σύνδεσης και μετά να ασφαλτοστρωθεί, τότε πρέπει να κάνουμε υπομονή μετά συγχωρήσεως "γαϊδουρινή".

Δηλαδή εδώ θα πάθουμε ότι έπαθε ο βλάχος που του αναθέσανε να βοσκήσει τα πρόβατα για 6 μήνες και αυτός απελπισμένος από την πρώτη ημέρα κιόλας γιατί αυτά σκορπίσανε αριστερά-δεξιά και έτρεχε, είπε το περιβόητο: "Που θα πάτε έρμα, πέντε μήνες και 29 ημέρες μείνανε ακόμη".

Για να δούμε λοιπόν, τι θα γίνει επιτέλους, θα ασφαλτοστρωθεί το τμήμα που έχει κοπεί; Γιατί η υπομονή μας τείνει να εξαντληθεί και νομίζω πως κάποιος ή κάποιοι είναι αρμόδιος-αρμόδιοι και πρέπει-επιβάλλεται να επιληφθούν [έστω και η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ φρονώ εν ανάγκη, πρέπει να παρέμβει].

Αναγνώστης

(φώτο αχρείου)Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com