Κυκλικός κόμβος: "Πήγε να με σκοτώσει επαγγελματίας οδηγός"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 12:10 Κυκλικός κόμβος: "Πήγε να με σκοτώσει επαγγελματίας οδηγός"

«Πότε επιτέλους θα μάθετε να σέβεστε τα σήματα του ΚΟΚ; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα; Όταν μάλιστα είσαι επαγγελματίας οδηγός δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είσαι εν δυνάμει δολοφόνος.

Το πρωί της Πέμπτης πήγε να με εμβολίσει επαγγελματικό φορτηγάκι εταιρίας, γιατί ο οδηγός που έμπαινε στον κόμβο δεν ήξερε ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται μέσα σε αυτόν έχουν προτεραιότητα. Την τελευταια στιγμή σταμάτησα και κυριολεκτικά στο τσακ γλίτωσα από φοβερό τροχαιο, αφού μπήκε στον κόμβο με μεγάλη ταχύτητα αδιαφορώντας αν κινούνται άλλα αυτοκίνητα μέσα σε αυτόν.

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει σε αυτόν τον εν δυνάμει δολοφόνο, ότι στις εισόδους του νέου κυκλικού κόμβου στη Λαμία υπάρχει ένα σήμα που σημαίνει "Υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας"

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό παρακαλώ το lamiareport να αναρτήσει πολλές φορές το άρθρο που αφορούσε τη σήμανση στον νέο κυκλικό κόμβο. Όπως αποδείχτηκε μια φορά δεν αρκεί ...»

Λαμία: Μάθε τι σημαίνει αυτό το σήμα πριν έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα!

Στις εισόδους του κυκλικού κόμβου υπάρχει αυτό το σήμα, που δυστυχώς οι περισσότεροι οδηγοί δεν θυμούνται τι σημαίνει, αφού δεν είναι από τα πλέον συνηθισμένα, όπως το STOP και κάποια άλλα.

Το σήμα αυτό του ΚΟΚ ανήκει στην κατηγορία των ρυθμιστικών πινακίδων και σημαίνει "Υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας"

Η παραβίαση της συγκεκριμένης πινακίδας αποτελεί σοβαρή τροχαία παράβαση , κυρίως όμως, εκθέτει τον παραβάτη οδηγό αλλά και τους υπολοίπους, που κινούνται στο ίδιο οδικό δίκτυο, σε σοβαρότατους κινδύνους.

Άρα λοιπόν όσοι εισέρχονται στον κυκλικό κόμβο είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν προτεραιότητα στους οδηγούς που κινούνται μέσα σε αυτόν. Γι' αυτό λοιπόν ας είμαστε προσεκτικοί όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε όλες τις διασταυρώσεις, άσχετα με το αν έχουμε ή δεν έχουμε προτεραιότητα.

Ας θυμηθούμε τα σήματα του ΚΟΚ που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία πατώντας εδώ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση