Σας περισσεύουν κύριοι 500.000 ευρώ σήμερα; Δεν νομίζω!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 09:53 Σας περισσεύουν κύριοι 500.000 ευρώ σήμερα; Δεν νομίζω!

Επειδή παρακολούθησα με ενδιαφέρον τολμώ να πω, μιας και μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή τα τοπικά Μ.Μ.Ε., τη χθεσινή συζήτηση που είχε το νέο κατά την πλειονότητά σε μέλη Δ.Σ της πόλης μας, με μοναδικό θέμα "Την έγκριση λειτουργίας της ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ" στην πόλη μας και δή στο χώρο της Π.Ε. ΛΑΜΙΑΣ, μετά λύπης διαπίστωσα τα ακόλουθα, για τα οποία και εξίσταμαι και ενίσταμαι συγχρόνως ως απλός πολίτης αυτής εδώ της πόλης.

Κατ΄αρχάς διεφάνη στο κοινό που έτυχε να παρακολυθήσει εκ του σύνεγγυς ή όχι την προηγούμενη συνεδρίαση που είχε τεθεί το ως άνω θέμα εμβόλιμα,μέσω του προέδρου της Π.Ε.Λ. στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ότι το κλίμα μετά τα όσα κατέθεσε και διαβεβαίωσε ο κ. ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ, ήταν μάλλον θετικό θα τολμούσα να πώ τότε, εκ μέρος όλων των επικεφαλής των συνδυασμών που εκπροσωπούν τους συμπολίτες μας, όσον αφορά την έγκριση "επανα-λειτουργίας" του θεσμού αυτού, ήτοι της Εμποροπανήγυρης στο χώρο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ενός θεσμού που όλες οι άλλες σχεδόν τολμώ να πώ ότι διατηρούν, πλήν ημών των "έξυπνων" Λαμιωτών.

Και αυτό με έκανε να πιστέψω, όπως θεωρώ και την πλειονότητα των συμπολιτών μας , για να μην πώ ότι είμαι σίγουρος, πως κάτι φαίνεται ότι "αλλάζει" επιτέλους στην πόλη μας μετά από τόσα χρόνια.

Όμως όλως παραδόξως χθές 1/10, εξαπλάγην ειλικρινά με την αρνητική και κάθετη στάση όλων θα έλεγα, με εξαίρεση φυσικά τον κ. ΧΡΟΝΑ, όσον αφορά την απόρριψη του αιτήματος του προέδρου της Π.Ε.Λ., ο οποίος σημειωτέον ο άνθρωπος καίτοι δεν είναι συντοπίτης μας, εν τούτοις έτρεξε, τρέχει και κινείται, προκειμένου ο συγκεκριμένος αυτός χώρος, που έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού θα έλεγα, μιας και χρησιμοποιείται-λειτουργεί 7 ημέρες το χρόνο ως ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ [Αγροτικών προϊόντων κατά βάση,αλλά???], να μετατρέψει σε χώρο ζωντάνιας και όχι μόνον, κάνοντας ή μάλλον προτείνοντας και πετυχαίνοντας εκτός της εμποροπανήγυρης, την λειτουργία διαφόρων άλλων ειδών εκδηλώσεων που πέτυχε ή που έχει υπόψη του [π.χ. ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ].

Μάλιστα ανέλυσε διεξοδικά, πέραν των άλλων που συναπάγονται αυτά για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή μας και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για την πόλη μας, το Δήμο μας, αλλά και κατ΄επέκταση και για την ίδια την Π.Ε.Λ., τα κτίρια της οποίας χρήζουν συντήρησης και συμπληρωματικών βελτιώσεων [Τοποθέτηση π.χ. ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ κ.λ.π.].

Συγκεκριμένα "δεσμεύτηκε" ενώπιόν σας, πως ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ θα επωφεληθεί-καρπωθεί μόνον από την επαναλειτουργία της Εμποροπανήγυρης σε βάθος μιας 5ετίας, του διόλου ευκαταφρόνητου για τα σημερινή εποχή και δεδομένα, χρηματικού ποσού των 500.000 ευρώ εγγυημένα. Χρήματα που εξ όσων διαβεβαίωσε ο κ. ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ εν αντιθέσει με το πως γινότανε πριν μια 10ετία, όταν και διεκόπη "προσωρινά" όπως ελέγχθη ο θεσμός αυτός από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα είναι διαφανή, μιας και τα χρήματα θα κατατεθούν προκαταβολικά μέσω των Τραπεζών και πρέπει να είναι της τάξης όπως ειπώθηκε της τάξης των 500,00 τουλάχιστον ευρώ, για λόγους ευνοήτους, εκ μέρος κάθε εμπόρου που δήλωσε τώρα ή θα εκδηλώσει στην πορεία ενδιαφέρον συμμετοχής, με κάποια εξαίρεση για τους ντόπιους.

Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω, άν και το υποθέτω μιας και τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, τι ήταν αυτό χθές που άλλαξε τη ροή των γεγονότων και απερρίφθη το προαναφερόμενο αίτημα, δεδομένου ότι εάν όπως ισχυριστήκατε ως Δ.Σ. δεν ήταν σύννομη αυτή σας η έγκριση στην παρούσα φάση βάσει του υπάρχοντος εδώ και 40 χρόνια ιδίου καταστατικού της Π.Ε.Λ., τότε η προηγούμενη Δημοτική αρχή και η λειτουργία πρίν μιας 10ετίας της ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ, ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ;

Κι άν πρακτικά θελήσουμε να τηρήσουμε κατά γράμμα το νύν καταστατικό της Π.Ε.Λ., μήπως και ο όλος θεσμός της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ σήμερα, που αφορά προώθηση και ανάδειξη αποκλειστικά νομίζω και μόνον αγροτικών προϊόντων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, μιας και εμπλέκονται-συμμετέχουν και πολλοί άλλοι "άσχετοι" κλάδοι;

Και ερωτώ εγώ ο αδαής επ΄ευκαιρία αυτού του γεγονότων και εξ όσων διαδίδονται σχετικά με τη νύν οικονομική κατάσταση του ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, "Σας περισσεύουν κύριοι 500.000 ευρώ σήμερα";;

Άν σας περισσεύουν, ελπίζω να μην τολμήσετε να επιβαρύνετε, εφόσον έχουν δόση αληθείας οι φήμες αυτές, να επιβαρύνετε έτι περισσότερο τους δημότες σας, γιατί δεν χρωστάνε λάθη άλλων, να πληρώνουν-επιφορτίζονται αυτοί-εμείς [όπως με την ασκούμενη γενικά πολιτική,οι πολιτικοί μας "πέτυχαν" και μας βάλανε στο Δ.Ν.Τ και την ΤΡΟΊΚΑ και πληρώνουμε εμείς ως λαός].

Γι αυτό θεωρώ κύριοι, πως επιβάλλεται εσείς ως Δημ.Αρχή και Συμβούλιο, μετά το χθεσινό ναυάγιο, που άν κάνετε ένα γκάλοπ θα διαπιστώσετε πως ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας και όχι μόνον, διαφωνεί με τη χθεσινή στάση σας [απόρριψη],να αλλάξετε άμεσα ει δυνατόν πλεύση, γιατί ο χώρος της Π.Ε.Λ. πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως και παντοιοτρόπως και να αποβεί πλέον η λειτουργία της Π.Ε. ΛΑΜΙΑΣ άμεσα με τον κ. ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ή με άλλον μελλοντικά, επ΄ ωφελεία του ΔΗΜΟΥ, της Π.Ε.Λ. και κατ΄επέκταση των συμπολιτών μας και ΟΧΙ κάτω από την ενδεχόμενη πίεση ψήφων κ.λ.π.[και ο νοών, νοείτω].

ΑναγνώστηςΠροσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com