Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωματερή κοντά στο Λιανοκλάδι...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 13:57 Χωματερή κοντά στο Λιανοκλάδι...
Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία και δείτε φωτογραφίες αναγνώστη για χωματερή που έχει δημιουργηθεί κοντά στο χωριό Λιανοκλάδι
 
«Θα ήθελα να γνωστοποιήσω με εικόνες, την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια που έχει εξελιχθεί στη περιοχή μου. Πρόκειται πραγματικά για μια Χωματερή σκουπιδιών και όχι απλά για λίγα σκουπίδια πεταμένα στην άκρη του δρόμου. 

Στέλνω φωτογραφίες από το σημείο, το οποίο βρίσκεται  500 μέτρα πάνω από το εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής στο Λιανοκλάδι, μέσα σε ακαλλιέργητη θαμνώδη περιοχή. Η περιοχή αυτή είναι ανάμεσα στα χωριά Στύρφακα, Λυγαριά, Λιανοκλάδι.

Η κατάσταση αυτή υπάρχει πάνω από 5 χρόνια και γνωρίζω πως κατά καιρούς έχει ενημερωθεί ο Δήμος και οι υπεύθυνοι για το θέμα,  γι αυτό στέλνω κατευθείαν φωτογραφίες στον τύπο, μιας και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια καθαρισμού και φύλαξης. Πριν χρόνια υπήρχε πινακίδα για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών, αλλά αυτό δεν φτάνει απ ότι φαίνεται και το πρόβλημα αυξήθηκε, μιας και πολίτες των γύρω χωριών το θεωρούν πλέον "σκουπιδότοπο" και πετάνε εκεί διάφορα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική και έχει εξελιχθεί πλέον σε Χωματερή σκουπιδιών.   

Στην περιοχή έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Γύρω υπάρχουν αποθήκες, ποιμνιοστάσια, μελίσσια, κτήματα με ελιές κ.α.

Πρέπει τα σκουπίδια να απομακρυνθούν και υπάρξει φύλαξη της περιοχής, μιας και πολλά σκουπίδια επίσης έχουν πεταχτεί σε όλη τη γύρω περιοχή, κατά μήκος του δρόμου και του ρέματος εκεί.
 
Και κάτι πάρα πολύ σημαντικό, δίπλα ακριβώς σε απόσταση 200 μέτρων από την χωματερή αυτή, βρίσκεται η Γεώτρηση που υδροδοτεί το χωριό Λιανοκλάδι.»