Επισημάνσεις προς την Τροχαία Λαμίας και το Δήμο για κυκλοφοριακό στην Αμφιθέα Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 16:52 Επισημάνσεις προς την Τροχαία Λαμίας και το Δήμο για κυκλοφοριακό στην Αμφιθέα Λαμίας

ΠΡΟΣ: Τροχαία Λαμίας

1ο. ΘΕΜΑ: «Μονόδρομος Καψάλη και κυκλοφοριακό σε Οδό Ερυθρού Σταυρού»

Κε Διοικητά

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα παραβίασης της μονοδρόμησης της οδού Καψάλη. Παρόλο ότι υπάρχει σήμανση ώστε να  ενημερώνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων για τη μονοδρόμηση της οδού, δυστυχώς αρκετοί οδηγοί δεν ακολουθούν τις οδηγίες του κώδικα (κ.ο.κ.). Σε κτίριο του συγκεκριμένου δρόμου έχουν μεταφερθεί πλέον τα γραφεία και η αίθουσα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Συλλόγου. Σε δε μικρή απόσταση βρίσκονται τα 1Ο και 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης μας. Διέρχονται έτσι τον δρόμο πολλά παιδιά για τη συμμετοχή τους στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου  με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από ατύχημα καθημερινά.

Ζητάμε λοιπόν να γίνεται τακτικός έλεγχος από περιπολικά της Τροχαίας και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.

Επίσης υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα μπροστά και πέριξ του γηπέδου και του κολυμβητηρίου Λαμίας και συγκεκριμένα στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Παρκάρουν πολλά αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές της οδού, καθώς και επάνω στις παρακείμενες στροφές και στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να καταντάει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Επισημαίνουμε δε ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται τακτικά αστικά λεωφορεία.

Τον συγκεκριμένο δρόμο διασχίζουν συνεχώς μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και γονείς και συνοδοί αυτών, έτσι οι κίνδυνοι ατυχημάτων είναι τεράστιοι.

Ζητάμε:

  1. Να επιτρέπεται η στάθμευση μόνο στην μια πλευρά της οδού και μέχρις  την διασταύρωση με την οδό Κωστή Παλαμά.
  2. Την τακτική παρουσία και έλεγχο από την τροχαία.
  3. Αν χρειαστεί την αυστηρή επιβολή προστίμων για την συμμόρφωση όλων μας.

Ως γονείς και κάτοικοι της περιοχής αναμένουμε τις ενέργειες σας σύντομα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

...............................................................................................................................................

2ο. ΘΕΜΑ: «Ποδηλατόδρομος σε οδό Παλαμά»

Κε Διοικητά

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου. Ο ποδηλατόδρομος διασχίζει κάθετα την οδό Παλαμά στην πιο επικίνδυνη διασταύρωσή της, με την οδό Παπαγεωργίου. Επίσης  στη συμβολή των οδών Παλαμά και Ευβοίας ο ποδηλατόδρομος ξαναπερνάει στην απέναντι πλευρά του δρόμου διασχίζοντας εκ νέου την οδό Παλαμά και μάλιστα δίπλα στα σχολεία.  Εάν ο ποδηλατόδρομος μείνει ως έχει θα θρηνήσουμε θύματα. Κε Διοικητά. Ως αρμόδιο όργανο επιληφθείτε ώστε να αλλάξει η όδευση του ποδηλατοδρόμου (να οδεύει μόνον από την μια πλευρά του δρόμου και συγκεκριμένα από την πλευρά προς τα σχολεία). Σε περίπτωση ατυχήματος θα αναζητηθούν ευθύνες από την Τροχαία, τον κο Δήμαρχο, τον υπεύθυνο κο Αντιδήμαρχο, τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και  από οποιονδήποτε εμπλέκεται με τον ένα ή το άλλο τρόπο με το τερατούργημα αυτό. 

Ως γονείς και κάτοικοι της γειτονιάς αναμένουμε τις ενέργειες σας σύντομα για την ασφάλεια των κατοίκων μας.

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Λαμιέων
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση