ΣΔΕ Λαμίας: Είναι όλα μαύρα;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 20:00 ΣΔΕ Λαμίας: Είναι όλα μαύρα;

Μετά από τις προσπάθειες πολλών, σήμερα στο Σχολείο 2ης ευκαιρίας Λαμίας, άρχισαν τα μαθήματα!

Εν πολλοίς το ΣΔΕ, άρχισε την λειτουργία του με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών συνταξιούχων, πρώην εκπαιδευτικών μας, παρά την ολιγωρία Διοικούντων (Κεντρική διοίκηση) να αρχίσει να λειτουργεί το σχολείο έγκαιρα.

Όμως εκτός των παραπάνω εμποδίων, έχουμε και άλλα εμπόδια που μας προκύπτουν!

Εν προκειμένω, υπάρχουν οχλήσεις (εντοπίων διοικούντων & μάλιστα αναρμοδίων) για μεταφορά του ΣΔΕ σε άλλο χώρο-σχολείο.

Δηλαδή, πάνω που ξεπεράστηκαν τα αρκετά δύσκολα εμπόδια, κάποιοι «θέλουν να μας διώξουν» από το σχολείο που από μηχανουργείο-περιστερώνας, έγινε ένας αξιοπρεπέστατος χώρος εκπαίδευσης ενηλίκων, επιχορηγούμενο με αρκετά χρήματα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς κάποιοι από εμάς, στο παρελθόν «κάναμε τα στραβά μάτια» για να χρησιμοποιούνται οι χώροι (του ΣΔΕ & του πρώην ΚΕΕ Φθιώτιδας) και από άλλους (με τις γνωστές συνέπειες κακής χρήσης & καταστροφών) και τώρα θέλουν «να μας διώξουν από το σχολείο μας»!

 Τα τρία υπερ-πληθή τμήματα που σήμερα λειτουργούν, είναι η απάντησή μας.

Ελπίζω να αποθαρρυνθούν και να σταματήσουν εδώ!

Οι εγγραφές ενδιαφερομένων στο Σχολείο 2ης Ευκαιρίας Λαμίας, θα συνεχισθούν για λίγο, στα γραφεία του Σχολείου (για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων!).

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας

.................................................................................................................................

Υπόμνημα-ένσταση κατά απόφασης Υφυπουργού
Κοινοποίηση-γνώση: ΓΓΔΒΜ & ΣΔΕ Ελλάδας

Κύριοι και συνάδελφοι Δ/ντές των ΣΔΕ

Σας στέλνω το Δελτίο τύπου της 1-2-2017 για να "κατανοήσετε" το τι έχει συμβεί στο ΣΔΕ Λαμίας.

Δυστυχώς μόλις χθες έλαβα "ΦΙΡΜΑΝΙ-κοινοποίηση" από τον υφυπουργό, σύμφωνα με το οποίο αιτείται μεταστέγαση του ΣΔΕ Λαμίας πέρα από κάθε νομιμότητα! (Στην Δ/νση Διοικητικού δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΕ!

Δηλ. το ΣΔΕ Λαμίας ενημερώνεται μόλις τώρα, ότι πρέπει να τα "μαζέψει" από το χώρο που τον έφτιαξε-χρηματοδότησε η ΓΓΔΒΜ-ΕΣΠΑ («δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση του για άλλο λόγο πέραν του σκοπού για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε» -μάλιστα "μεσούσης της σχολ. χρονιάς) και να πάει φιλοξενούμενο σε άλλο σχολείο, χωρίς να υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα!

Και εκεί που θέλουν να στεγασθούμε, το ωράριο θα είναι απογευματινό και εδώ που "εδρεύουμε" από το 2005 ισχύει το ίδιο!

Που είναι λοιπόν η δικαιολογία μεταστέγασης; Τι αλλάζει; 

Πρέπει να φύγουμε για να "μην βλέπουμε" το πως "προσέχουν-κατάντησαν" το πρωί τον σχολείο μας, οι φιλοξενούμενοι!

Δηλαδή τις καταστροφές του εξοπλισμού μας και των χώρων μας, σε ένα χώρο που λειτουργεί πρωϊνό σχολείο και δεν εφημερεύει κανείς!

Μάλιστα την στιγμή που από τη Δ/νση Διοικητικού, μας διαμήνυσαν να μην κάνουμε άλλες εγγραφές (τρία τμήματα) στον Α΄ κύκλο, κάποιοι "περί άλλων τυρβάζουν"!

Έτσι γίνεται; "Εν μία νυκτί"  κάποιος παίρνει ένα σχολείο (με όλα τα παρελκόμενά του, εργαστήρια κλπ)  και το μετακομίζει χωρίς να ερωτηθεί κανείς αρμόδιος;

Πόσο μάλλον όταν το σχολείο λειτουργεί σήμερα (όπως λειτουργεί με εθελοντική προσφορά!), παρά όλες τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για κατάργησή του. (αναστολή λειτουργίας)

Φαντασθείτε να έχετε "βάλει" κάποιον στο σπίτι σας, αυτός να το καταστρέφει και στο τέλος ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ να σου λέει φύγε!!

Από την ΓΓΔΒΜ/Διοικητικό, μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε!

Μάλιστα μου είπαν "να ψάξω" για σχετικά έγγραφα και να τους ενημερώσω! Μου είπαν και: (βάσει Νόμου-Κανονισμού) "ότι ο πρώτος που έπρεπε να έχει ερωτηθεί για το θέμα αυτό, ήταν ο Δ/ντής"!!

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι, με όλα αυτά και άλλα πολλά, έχω φθάσει "σε απόγνωση" και σκέφτομαι να "τα βροντήξω"!

Έχω αρκετούς συμμάχους (είμαι μάχιμος εκπαιδευτικός και με αρκετή εθελοντική προσφορά) αλλά δυστυχώς αυτό το παράλογο, που κάναμε στο στρατό "εκτελείς πρώτα και μετά βγαίνεις παραπονούμενος" πια δεν  θα το κάνω!

Έχω "πληρώσει" (και με χρήμα) τις παράλογες επιλογές της ΓΓΔΒΜ στο παρελθόν! 

Τώρα πια δεν θα τους ανεχθώ άλλο!

Με ποια διάθεση να διδάξω και με ποιο κουράγιο να προσπαθήσω «να κρατηθώ»!

Παλεύω "το θηρίο" αλλά δυστυχώς βλέπετε και εσείς πως "κατάντησαν" τα σχολεία (ΣΔΕ)  των φτωχών!

Γνωρίζετε ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αφορά και τα ΣΔΕ;

Έχω θεμελιώσει εδώ και χρόνια δικαίωμα συνταξιοδότησης και μένω περιμένοντας μήπως και "σωθεί" κάτι!

Εσείς συνάδελφοι βλέπετε τι γίνεται στα ΣΔΕ; Έχετε εκπαιδευτικούς; Δεν έχετε τα ίδια προβλήματα;

Εγώ είμαι εντελώς μόνος και σε "πόλεμο"!

Μήπως πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους; Μήπως κάποιοι αφυπνισθούν; (και κάποιοι να ελέγχουν το τι υπογράφουν;)

Περιμένω απαντήσεις και έργα-πράξεις!

Χρ. Παγορόπουλος  

Επεξηγήσεις:

  • έχω δικαιωθεί Δικαστικά για παράνομες αποφάσεις τους. Καταδικάστηκε ο Υπουργός, διατάχθηκε επιστροφή του παραβόλου, διετάχθη διόρθωση της παράνομης απόφασης και δυστυχώς  μέχρι σήμερα (απόφαση Σεπτ. 2014) δεν την "εκτελούν" ακόμη!
  • ποτέ μου δεν θα πήγαινα τα παιδιά μου σε ένα τέτοιο σχολείο που έχει κάνει "τόσες ζημιές" στο ΣΔΕ, επειδή εκτός όλων αυτών των παράλογων συμπεριφορών θα κινδύνευε ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα!  Όταν σπάνε τα πάντα, ανοίγουν πυροσβεστήρες κλπ και δεν υπάρχει εφημερεύων, καταλαβαίνετε ότι πολλά μπορούν να συμβούν!
  • είμαι Μαθηματικός και πιστοποιημένος επιμορφωτής αντικειμένων Πληροφορικής, με προϋπηρεσία πριν της εκπαιδευτική μου και γνωρίζω πολύ καλά τι είναι Νόμιμο και τι παράνομο! Γνωρίζω πολύ καλά, τους κανόνες που διέπουν την εκπαιδευτική κοινότητα! Αυτά που συμβαίνουν εδώ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!! Εύχομαι βέβαια, να μην το καταλάβουν κάποιοι αργά και συμβεί κάποιο κακό! Δηλ. όταν ανοίγουν πυροσβεστήρες σε ώρες πρωϊνού σχολείου, τρυπάνε τοίχους, σπάζουν τζάμια, πόρτες, λάμπες και άλλα πολλά, αργά ή γρήγορα θα γίνει η "στραβή"!!
  • Επίσης ο χώρος -έδρα σημερινή- δεν ανήκει στο Δήμο Λαμιέων αλλά στο ΕΚΔΔΑ παραχωρημένο με χρησιδάνειο στην τότε Νομαρχία Φθιώτιδας (νυν περιφέρεια Στερεάς) και η οποία τον έχει παραχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια για έργα και στέγαση του ΣΔΕ Λαμίας (και του ΚΔΒΜ Λαμίας -πρώην ΚΕΕ Φθιώτιδας). Καταλαβαίνετε λοιπόν την παραδοξότητα του αιτήματος της μεταστέγασης! 
  • Στην περιοχή της Λαμίας υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν «συμπληρώνουν-συμπλήρωναν» το ωράριό τους και δεν διατίθενται στο ΣΔΕ! Μάλιστα υπάρχει εκπαιδευτικός, που στο παρελθόν επανειλημμένα  είχε διατεθεί στο ΣΔΕ και σήμερα την «υποχρεώνουν» να μετακινείται δις την εβδομάδα σε απόσταση 100+ χλμ (100*2*2=400+ χλμ).

ΥΓ Σε προσπάθεια επικοινωνίας με το Γεν. Γρ. ΓΓΔΒΜ & με την Αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έγινε τίποτε! Ενώ η μοναδική επικοινωνία ήταν με τον Κο Κοτσιφάκη (νυν «αξιωματούχος» -πρώην ΟΛΜΕ) ο οποίος αφού αποδέχθηκε τις εύλογες αντιρρήσεις μου, μου είπε να κάνω ένα υπόμνημα…….…. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση