Με μικρότητες δεν γίνεται αθλητισμός...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 18:52 Με μικρότητες δεν γίνεται αθλητισμός... (φώτο αρχείου)

Διαβάστε καταγγελία του Α.Σ. «Αρετή Λαμίας» σχετικά με την "Κολυμβητική Γιορτή" που έγινε το Σάββατο στο Δημοτικό κολυμβητήριο.

Είναι πάντα θλιβερό να παρατηρούνται μικρότητες εκ μέρους αθλητικών σωματείων που ασχολούνται με τον παιδικό- νεανικό αθλητισμό. Στις περιπτώσεις δε που οι μικρότητες αυτές συμβαίνουν σε μικρές κοινωνίες, όπως αυτή της Λαμίας, η επίδρασή τους πολλαπλασιάζεται.    

Το περασμένο Σάββατο 13/5  μερικοί κολυμβητικοί σύλλογοι της πόλης μας αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν υπό τον περιγραφικό τίτλο "Κολυμβητική Γιορτή" ανοικτούς αγώνες κολύμβησης. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό Κολυμβητήριο, τις εγκαταστάσεις που φτιάχθηκαν  και συντηρούνται με την οικονομική αρωγή όλων των Λαμιωτών. Μάλιστα, όπως ρητά αναφερόταν στο πρόγραμμα , τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου της Λαμίας.

Για λόγους που οι διοργανωτές γνωρίζουν και εμείς οι άλλοι μόνο υποθέτουμε, μεγαλύτερη φροντίδα από όση χρειάστηκε για να προετοιμαστούν οι αγώνες, καταβλήθηκε για να μείνουν εκτός της διοργάνωσης οι αθλητές της Αρετής. Με σχολαστική επιμέλεια οι άνθρωποι του ΠΡΩΤΕΑ ,ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΝΑΟΛ και ΝΗΡΕΑ  επιχείρησαν να κρατήσουν κρυφή την διοργάνωση, ώστε να μην δηλώσουν συμμετοχή παιδιά ενός από τους πιο δυναμικούς κολυμβητικούς συλλόγους πανελλαδικά. Όταν αυτό δεν στάθηκε δυνατό, το δήλωσαν ξεκάθαρα: «Δεν σας θέλουμε!».

Αλήθεια με ποια αρμοδιότητα κάποιοι ιδιώτες αποφασίζουν ποιος θα λάβει μέρος σε μια δημοτική διοργάνωση που πραγματοποιείται σε δημοτικές εγκαταστάσεις; Ποιος εμποδίζει δημότες της Λαμίας να λάβουν μέρος στους αγώνες του Δήμου τους;

Με αυτά τα ερωτήματα απευθυνθήκαμε στην αρμόδια διεύθυνση της Δημοτικής αρχής, στον κο. Δημήτρη Στριφτό  και στον κ. Θανάση Κλειτσάκη, που έχουν την ευθύνη χειρισμού των θεμάτων αθλητισμού στην πόλη.  Από εκεί μας διαβεβαίωσαν ότι οι αιτιάσεις μας είναι εύλογες και ότι οι αγώνες δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή της Αρετής.

Λίγες ώρες μετά τα πράγματα άλλαξαν. Σε νέα επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση πληροφορηθήκαμε ότι οι αγώνες θα γίνουν γιατί «δεχθήκαμε τηλέφωνο από πιο ψηλά». Ο συνομιλητής μας μάλιστα ζητούσε «να καταλάβουμε».

Όχι, αρνούμαστε να καταλάβουμε.

Αρνούμαστε να καταλάβουμε ποιος παίζει παιχνίδια σε βάρος της δημοτικής αρχής και των δημοτών της Λαμίας.

Αρνούμαστε να καταλάβουμε γιατί θα πρέπει να εξηγήσουμε σε λαμπρούς αθλητές, που  δοξάζουν την πόλη μας στο πανελλήνιο, ένα παρασκήνιο μικροσυμφερόντων και κρυφών επαφών που καμιά σχέση δεν έχουν με το αθλητικό ιδεώδες.

Αρνούμαστε να καταλάβουμε γιατί όποιος ανησυχεί για το μαγαζάκι του δικαιούται να χωρίζει τα παιδιά των Λαμιωτών σε «επιθυμητούς» και «ανεπιθύμητους» αθλητές.          

Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος γνώριζε ή γνωρίζει αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος κάποιων από τους πολίτες της Λαμίας. Ξέρουμε ότι θέλει να είναι δήμαρχος όλων των πολιτών και όλοι οι πολίτες να τον νιώθουν Δήμαρχό τους. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ήθελε ορισμένοι να αισθάνονται ότι, όσον αφορά τον Δήμο, τα παιδιά τους έχουν λιγότερα δικαιώματα από κάποια άλλα παιδιά. Πιστεύουμε ότι θα καταδικάσει αυτές τις κακόβουλες πρωτοβουλίες και θα φροντίσει να μην ξανασυμβούν.

Γιατί στη δημόσια σφαίρα ο αθλητισμός δεν πρέπει να λειτουργεί ως πεδίο συγκρούσεων και προσπάθειας εξόντωσης του ανταγωνιστή, αλλά ως παράδειγμα ζωής για τα παιδιά- αθλητές. Ως δείγμα ότι δεν επικρατούν οι «προσωπικές γνωριμίες», τα συμφέροντα και τα «τηλεφωνήματα από ψηλά», αλλά το σωστό και δίκαιο.

Α.Σ. «Αρετή Λαμίας»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση