Στασινός: «Απομακρύνεται βίαια ο Στίβος από το ΔΑΚ» - Τι απαντά ο Δήμος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 17:06 Στασινός: «Απομακρύνεται βίαια ο Στίβος από το ΔΑΚ» - Τι απαντά ο Δήμος

Για βίαιη απομάκρυνση των σωματείων και των αθλητών του στίβου από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, προκειμένου αυτό να χρησημοποιηθεί από τον ΠΑΣ Λαμία για τις υποχρεώσεις του στην Superleague, κατηγορεί η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Στασινός, τον Δήμο Λαμιέων.

Στην απάντησή του ο Δήμος τονίζει ότι "το στάδιο της Καμαρίτσας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο Ολυμπιακών προδιαγραφών στίβος και θα παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους δημότες και τους Συλλόγους και ότι ο χώρος του ΔΑΚ θα χρησιμοποιείται από όλους τους δημότες με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και ωράριο.

Δείτε το κείμενο του Παναγιώτη Στασινού:

Δήμος Λαμίας: Απομακρύνεται βίαια ο Στίβος από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

Πρόσφατα η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έγινε δέκτης προβληματισμού για το μέλλον του Στίβου στην Λαμία.

Σε συνάντηση με τα σωματεία και τους φορείς που εκπροσωπούν και καλλιεργούν τον Κλασσικό Αθλητισμό υπήρξε αγωνία για την απομάκρυνση του Στίβου από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Λαμίας μετά και την επιτυχία του «ΠΑΣ Λαμία» και την άνοδό του στην Super League .

Οι άνθρωποι του Στίβου ζήτησαν να έχουν την δυνατότητα τα 400 περίπου παιδιά-αθλητές να χρησιμοποιούν τον στίβο του ΔΑΚ για προπόνηση καθώς και την δυνατότητα αποθήκευσης των οργάνων τους (ακόντια, δίσκοι, σφαίρες κλπ) σε χώρους στο γήπεδο.

Αντί αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Ιουνίου 2017, ως έκτακτο θέμα, συζητήθηκε και ψηφίστηκε ως κατεπείγον η διάθεση ποσού 371.000 ευρώ ''Για επισκευές αποδυτηρίων και περιβάλλοντος χώρου στο ΔΑΚ'' χωρίς μάλιστα να παρουσιαστεί η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στην συζήτηση του θέματος διαφάνηκε πως ο στίβος εξοστρακίζεται από το Δημοτικό Στάδιο το οποίο μετατρέπεται σε γήπεδο που θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Πέρα από την όποια πρωτοτυπία - Δημοτικό Γήπεδο να παραχωρείται για αποκλειστική χρήση! σε ιδιωτική ομάδα χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας! - ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής πως όσα γίνονται αποφασίζονται για το καλό του Στίβου, χωρίς όμως να έχουν παράλληλα δεχτεί και συζητήσει τα προβλήματα με τα σωματεία και τους φορείς του αθλητισμού!

Αποφασίζουμε λοιπόν και διατάσσουμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής; Αποφασίζετε και διατάσσετε για το καλό μας;
 
Και για να καταλάβουμε: Το Δημοτικό Στάδιο Λαμίας θα είναι κλειστό και θα λειτουργεί μόνο δύο φορές τον μήνα, στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας, αλλά θα το συντηρούμε και θα το πληρώνουμε ακριβά όλοι οι Λαμιώτες χωρίς να μπορεί κανένας άλλος δημότης, αθλητής ή μη, να το χρησιμοποιεί;
 
 
Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
Παναγιώτης Στασινός
Δημοτικός Σύμβουλος
 
 
Η απάντηση του Δήμου Λαμιέων:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, όταν τέθηκε το ζήτημα χρήσης του Δ.Α.Κ. Λαμίας από Αθλητικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο στίβο, υπογράμμισε ότι στο στάδιο της Καμαρίτσας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο Ολυμπιακών προδιαγραφών στίβος και θα παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους δημότες και τους Συλλόγους με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεών μας.

Ο Δήμος Λαμιέων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η ανακατασκευή των υποδομών του Δ.Α.Κ. Λαμίας, σύμφωνα με τους κανόνες της SuperLeague, ώστε να είναι δυνατή η αδειοδότηση της ομάδας μας, που ύστερα από αγώνα και προσπάθειες μισού αιώνα, μπαίνει για πρώτη φορά στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Ο χώρος του ΔΑΚ, που μέχρι τώρα κάλυπτε τις ανάγκες των αθλητών του στίβου, θα χρησιμοποιείται από όλους τους δημότες με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και ωράριο.

Οι υποδομές στον αθλητισμό, αλλά και η πλήρης κάλυψη των αναγκών των αθλητών μας είναι προτεραιότητά μας. Εργαζόμαστε ώστε όλοι οι δημότες μας να απολαμβάνουν λειτουργικές και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν όλο το φάσμα του αθλητισμού».
Προσαρμοσμένη αναζήτηση