Καταγγελία για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 19:00 Καταγγελία για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς

«Θα ήθελα να σας καταγγείλω ότι όσα παιδάκια έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΕΤΑ μέσω ΕΣΠΑ για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τους ιδιωτικούς σταθμούς καλούνται να δώσουν 100€ για γραφική ύλη και άλλα 100€ για την ένταξη στο πρόγραμμα και μάλιστα ενημερώνουν τους γονείς με χαρτί το οποίο λέει τα στοιχεία του ΕΕΤΑ και του προγράμματος.

Σε επικοινωνία με το ΕΕΤΑ μου ξεκαθάρισαν ότι όλα τα οικονομικά είναι μέσα στο πρόγραμμα όπως σίτιση, γραφική ύλη, θέρμανση και δεν συμπεριλαμβάνεται μ΄όνο η μετακίνηση προς τον παιδικό σταθμό σε μερικές περιπτώσεις.
Σας επισυνάπτω τη σελίδα του ΕΕΤΑ που τα λέει ξεκάθαρα. Μπορεί κάποιος από τους παιδικούς σταθμούς να μας απαντήσει παρακαλώ;; Γονείς μη δίνετε ούτε ένα ευρώ...!!!

Ένας αγανακτισμένος γονιός

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει το σχετικό πρόγραμμα.

«Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως αυτές αναφέρονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης κάθε Φορέα, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α1.3, Α2, Β.1. και Β.2., και ως εκ τούτου οι Δομές δεν δύνανται να προβούν σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τους ωφελούμενους για την παροχή των υπηρεσιών που καλύπτει η «αξία τοποθέτησης» (voucher).
Εφόσον το ωράριο που προβλέπεται στην άδεια της Δομής είναι μικρότερο των προαναφερθέντων κατά περίπτωση ωραρίων λειτουργίας, προσαρμόζεται αναλόγως το ποσό ανά εξυπηρετούμενο παιδί (π.χ. για ΚΔΑΠ βάρδιας δύο ωρών, βάσει αδείας, το ανώτατο όριο δαπάνης θα αντιστοιχεί στα 2/4 της 4ωρης βάρδιας

Διαβάστε περισσότερα: ΕΕΤΑΑ: Η απόφαση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017 - 2018 - Dikaiologitika News

Προσαρμοσμένη αναζήτηση