Έκκληση: Βοηθήστε όλοι μην κλείσει το Ογκολογικό του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 08:16 Έκκληση: Βοηθήστε όλοι μην κλείσει το Ογκολογικό του ΓΝ Λαμίας

Με μια δραματική ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας, ζητεί τη συνδρομή όποιου μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις σε θέματα υγείας στο νομό, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος και της Μονάδας Χημιοθεραπείας, από την επικείμενη αποχώρηση του γιατρού Ντ. Μάουρι.

Εξαίροντας τη μέχρι τώρα προσφορά του κ. Μάουρι, τονίζουν τη σημασία που έχει για χιλιάδες συνανθρώπους μας η εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων και για αυτό ζητούν άμεσα μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου:

«Μετά την επικείμενη αποχώρηση του Διευθυντή της Παθολογικής Ογκολογίας, θα δημιουργηθεί, λίαν συντόμως, έντονο πρόβλημα στελέχωσης, σε ιατρικό προσωπικό, του Ογκολογικού Τμήματος και της Ειδικής Μονάδας Χημειοθεραπείας του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας. Το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς που κατοικούν, τόσο στον Ν. Φθιώτιδας όσο και σε όμορους νομούς, ενώ συγχρόνως η οποιαδήποτε δυσλειτουργία που παρουσιάζεται ως έμμεσο αποτέλεσμα της επικείμενης αποχώρησης του ιατρού, δημιουργεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας θα ήθελε να εξήρει την νευραλγική σημασίας συμβολή του αποχωρήσαντος ιατρού, στον καθημερινό αγώνα των ασθενών, και να τονίσει ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση αντικατάστασή του από μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς. Άλλωστε η υποστελέχωση σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό δυσκολεύει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων για καλύτερες και ποιοτικότερες παροχές φροντίδας υγείας

Η οποιαδήποτε ενέργεια των υπεύθυνων για το συγκεκριμένο θέμα οφείλει να έχει τα χαρακτηριστικά της ταχύτητας και της συνέπειας ώστε να εξακολουθήσει η αδιάλειπτη λειτουργία του εν λόγω τμήματος και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών. Οι όποιες  πιθανές ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα για την άμεση αντικατάσταση του αποχωρήσαντα ιατρού, έχουν ουσία όταν ο ασθενής δίνει τη μάχη, έχοντας συνεχώς στο πλάι του το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Άλλωστε όλες οι ενέργειες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα οφείλει να είναι η ύπαρξη ειδικευμένων ιατρών μετά την αποχώρηση του υπάρχοντος. Έτσι ο ασθενής δεν θα αναγκαστεί να προσφύγει στην ιδιωτική πρωτοβουλία ούτε να αναζητήσει νοσηλεία σε απομακρυσμένα από τον τόπο του, Νοσηλευτικά Ιδρύματα (με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό και ψυχικό κόστος).

Καλούμε όλους αυτούς που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τα θέματα υγείας του τόπου μας να συνδράμουν τάχιστα προκειμένου να μην κινδυνεύσει στο άμεσο μέλλον με παύση της λειτουργίας του, το Ογκολογικό Τμήμα και η  Ειδική Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση