Σχόλιο στην καταγγελία των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 22:00 Σχόλιο στην καταγγελία των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Λαμίας (φώτο αρχείου)

Σχόλιο - απάντηση στην καταγγελία των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Λαμίας.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας δεν γινόταν μία απλή πρόβα. Υπάρχει άλλωστε και σχετικό δελτίο τύπου στις 9-10-2017, το οποίο ανακοινώνει τη διεξαγωγή  ενός ελληνογερμανικού σεμιναρίου τραγουδιού.

Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι εννοείται όταν λέτε ότι επικρατούσε… Ως γονείς, μας  κατηγορείται για την άδεια που δώσαμε στα παιδιά μας να συμμετέχουν σ’ αυτό το σεμινάριο. Αλήθεια ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας κρίνετε; Για να το επιτρέπουμε σημαίνει πως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά μας όπως τους έχουν και οι καθηγητές τους. Επιπλέον, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο και όχι για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Λέτε ότι έτρωγαν… Μα τι νομίζετε ότι έκαναν; Πάρτυ; Εσείς τα παιδιά σας θα τα αφήνατε νηστικά έως το απόγευμα; Το ότι βρίσκονταν στο σχολείο από το πρωί το σκεφτήκατε; Με τεράστιο προσωπικό κόστος αυτά τα παιδιά αποφάσισαν να συμμετέχουν σε κάτι που σκοπό έχει την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Αλλά για ποιο πολιτισμό να μιλήσουμε όταν υπάρχουν άνθρωποι που αναχαιτίζουν την οποιαδήποτε προσπάθεια των νέων;

Μιλήσατε, επίσης,  για την παρουσία εξωσχολικών. Ποιοι ήταν αυτοί; Κάποιοι τυχαίοι; Ειλικρινά αισθάνομαι ντροπή, ως Ελληνίδα, για τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους άλλων χωρών.

Και θυμηθείτε! Αν εσείς είστε άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να τους προσβάλλετε. Ούτε αυτούς ούτε εμάς τους γονείς τους.

Αναγνωρίζω το δικαίωμά σας στη μόρφωση. Δεν αναγνωρίζω, όμως, το δικαίωμα να μας διασύρεται δημοσίως. Το δίκιο σας καλό θα ήταν να το αναζητήσετε στους κρατικούς φορείς και όχι στα παιδιά μας».

Ανώνυμη μητέρα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση