Περί παράνομης αφισοκόλλησης...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 13:51 Περί παράνομης αφισοκόλλησης...

«Κε Σταυρογιάννη
Ο νόμος 2946/2001 ρυθμίζει τις διαδικασίες της υπαίθριας διαφήμισης, απαγορεύοντας  τις αφισοκολλήσεις  σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, οι πινακίδες οδικής σήμανσης και οι φωτεινοί σηματοδότες. Οι παραβάτες σύμφωνα με τον νόμο τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα που αρχίζουν από 1500 και φθάνουν μέχρι τα 30.000 περίπου.
Ο Δήμος είναι αυτός που, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να καθορίσει, επαρκείς και πρόσφορους χώρους, στους οποίους και μόνον επιτρέπεται να τοποθετούνται ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια για την προβολή των διαφημίσεων.
Στο Δήμο Λαμιέων αλλά και στου όμορους δήμους υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις?
Αν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις γιατί δεν εφαρμόζονται?
Δυστυχώς η κατάσταση σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος  έχει ξεφύγει.
Ειδικά στη Λαμία νομίζω πλέον ότι είναι ελάχιστες οι κολώνες και οι πινακίδες που ΔΕΝ έχουν κολλημένη πάνω τους μία αφίσα ή ένα ενοικιαστήριο.
Σίγουρα η επιβολή προστίμων, ειδικά στις μέρες μας, θα πρέπει να αποφευχθεί.
Θα πρέπει όμως  να γίνουν συστάσεις στους διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους και τα κέντρα διασκέδασης  ώστε να αφαιρέσουν τις αφίσες που έχουν τοποθετήσει και να αφήσουν καθαρούς τους δημόσιους χώρους (είναι αυτονόητο και εύκολο να βρεθεί αυτός που ευθύνεται για την αφίσα αφού διαφημίζεται ο ίδιος).
Είναι απαράδεκτη η σημερινή κατάσταση σε μία σύγχρονη πόλη, πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε  ώστε να καλυτερέψει η καθημερινότητα μας
».

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση