Σοβαρό πρόβλημα στο Μώλο με τα αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 08:03 Σοβαρό πρόβλημα στο Μώλο με τα αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

Δείτε τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι…

Μπροστά σε μια απίστευτη όσο και τραγική εικόνα ήρθε το πρωί της Τετάρτης αγρότης στην περιοχή του Μώλου, όταν περισσότερα από 30 κουνέλια τα βρήκε πνιγμένα και φαγωμένα στις εγκαταστάσεις του!

Δράστες της συμφοράς, οι σκύλοι αγέλης που έχει σχηματιστεί στο χωριό εδώ και πολλούς μήνες και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος τετράποδων η μη. Μάλιστα επειδή η εγκατάσταση έχει περίφραξη, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τρύπα για να εισέλθουν στο χώρο!

Μπροστά στο συγκεκριμένο θέαμα ο αγρότης δεν άντεξε κι έφτασε με το αγροτικό του και τα πνιγμένα κουνέλια του έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα του Μώλου, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο Γιώργο Καρακάξη, αλλά και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Μώλου, Δημήτρη Κριτσόβα.

Δυστυχώς σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες δεν είναι η μοναδική ζημιά που έχουν κάνει στην κτηνοτροφία τα αδέσποτα σκυλιά που εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται. Πέρυσι τρεις μεγαλόσωμοι σκύλοι είχαν κατορθώσει να πνίξουν μια ολόκληρη γίδα τριάντα κιλών! Μέχρι να φτάσει ο κτηνοτρόφος, το ζώο το είχαν σκοτώσει τα σκυλιά με τα δαγκώματά τους. Οι απώλειες επίσης σε πουλερικά στη γύρω περιοχή είναι ακόμη πιο δραματική, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους.

Όπως έλεγε στο LamiaReport κάτοικος του Μώλου που έχει υποστεί ζημιές από τα σκυλιά, γνωρίζουν και σέβονται τους νόμους και δεν σκέφτονται σε καμία περίπτωση τη θανάτωση τους. Ζητούν όμως επιτακτικά από το Δήμο να λάβει μέτρα για τον έλεγχο και τη δέσμευση των επικίνδυνων σκυλιών που, εκτός των άλλων πλέον, τρομάζουν και τους κατοίκους με την άγρια συμπεριφορά τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση