Ράχες: Μαζεύουν ελιές εν μέσω πυροβολισμών!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 13:29 Ράχες: Μαζεύουν ελιές εν μέσω πυροβολισμών!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στις Ράχες. Πάνε για ελιές και αισθάνονται ότι είναι σε εμπόλεμη ζώνη, από τους απανωτούς πυροβολισμούς κυνηγών σε κοντινή απόσταση.

Είναι εποχή που όλοι οι ελαιοπαραγωγοί είναι στα κτήματα και μαζεύουν τις ελιές τους. Στην ανατολική Φθιώτιδα όμως πέρα από τα όποια άλλα γνωστά προβλήματα, έχουν και το φόβο μην τους έρθει κάποια "αδέσποτη".

«Αισθανόμαστε πραγματικά σαν αν είμαστε σε κάποια εμπόλεμη ζώνη. Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων βλέπεις κυνηγούς να πυροβολούν πουλιά, όταν την ίδια ώρα κάποιοι από εμάς είμαστε πάνω στα δέντρα. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει το κακό;», λέει στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής.

«Οι πυροβολισμοί από τις καραμπίνες είναι τόσο συχνοί που φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα φας κάποια αδέσποτη....Οι περισσότεροι από τους κυνηγούς είναι ξένοι, κυρίως από τη Αθήνα, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την περιοχή όπως οι ντόπιοι κυνηγοί, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Κάτι πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...», μας έλεγε ο ελαιοπαραγωγός που υποστηρίζει ότι ειδικά τα πρωινά των Κυριακών γίνεται χαμός και πολλοί από τους εργάτες φοβούνται να πάνε στα κτήματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση