Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλή Χρονιά με περισσότερη καθαριότητα γίνεται;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:35 Καλή Χρονιά με περισσότερη καθαριότητα γίνεται;

Το παρακάτω κείμενο το έστειλε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα «απογοητευμένος» εποχιακός κάτοικος της Παραλίας Ραχών, που βλέπει τις εικόνες εγκατάλειψης και βρωμιάς στην πρώην εθνική οδό και αναζητά «υπεύθυνους».

Επισυνάπτει μάλιστα και ένα e-mail που έστειλε στο Δήμο Στυλίδας (την ευθύνη όλων αυτών των δρόμων έχει η Περιφέρεια), αναζητώντας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης κάποιον αρμόδιο ή έστω κάποιον ευαισθητοποιημένο πολίτη μήπως και αλλάξει κάτι..

Οι φωτογραφίες πάντως είναι τραβηγμένες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018.

«Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι λιγοστοί Έλληνες που θέλουμε να βλέπουμε την χώρα μας, αν και φτωχή, αξιοπρεπή και όχι ρακένδυτη, εξαθλιωμένη και βρώμικη, άλλο από το να υψώσουμε λίγο τη φωνή μας μήπως αντιδράσουν οι "υπεύθυνοι" που περνούν σίγουρα από εκεί μπροστά, τα βλέπουν αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους;

Σε λίγο θα βγουν φίδια, αρουραίοι, και με την πληθώρα αδέσποτων σκυλιών (τι τραγικό, τίποτε δεν ταυτίζεται περισσότερο με μια τριτοκοσμική χώρα από τα αδέσποτα σκυλιά) θα κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία.

Θα ήθελα να ξέρω που είναι αυτός ο Έλληνας σοφός που είπε κάποτε ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.

Σας ευχαριστώ

Φιλικά

Νίκος Πάππος

ΥΓ : Επισυνάπτω φωτογραφίες που δείχνουν τις "ομορφιές " της περιοχής μας.»

Το e-mail:

«Καλημέρα σας και Χρονια Πολλα

Θα ηθελα να το γράψω απο την αρχή οτι στέλνω το e-mail αυτο στον Δήμο Στυλίδας, επειδη ειστε η πιο κοντινή αρχή εδω και οχι αναγκαστικά επειδη σας θεωρώ υπεύθυνους για το ζήτημα που σκοπεύω να αναπτύξω. Προσπάθησα να βρω ενα e-mail της Περιφέρειας για να στείλω αντίγραφο αλλα δεν βρήκα πουθενα, ακρως παράξενο οταν ηδη βρισκόμαστε στο 2018.

Λοιπον, ο έχων οφθαλμούς, βλεπει οτι η Ανατολική Φθιωτιδα και ειδικα ο Δήμος Στυλίδας εχει γινει ενας απέραντος σκουπιδότοπος.

Πάρτε τον παλιό δρόμο Στυλίδας- Παραλία Ραχων, μια απο τις ομορφότερες οδικές αρτηρίες της χωρας με τις δάφνες, και ρίξτε μια ματια στα πάρκινγκ. Βρωμια και δυσωδία, θυμιζει Τριτοκοσμική χωρα, χειρότερη και απο την Ινδία. Ενας υπέροχος δρόμος αλλα γεμάτος κουφάρια απο ζωάκια εκτελεσμένα απο αγενείς και εγκληματίες Ελληνες οδηγούς.

Ρίξτε μια ματια, ακομη και σε κεντρικά σημεία της Παραλίας Ραχων, οπου οι ταβέρνες και τα μπαρ γεμίζουν τους σκουπιδοτενεκέδες και τους κάδους για ανακύκλωση με οτι θελουν ασχετως αν τα μισά απο τα Απορρίμματα πεφτουν εξω, χωρις να τους καίγεται καρφί.

Δυο κλασσικά παραδείγματα. Θα μπορούσα να αναφέρω πιο πολλα, οπως οι παραλίες, οι ελαιώνες κλπ που και αυτοι εξελίσσονται σε χωματερές, αλλα και την πληθώρα των αδέσποτων σκυλιών που "κοσμούν" την περιοχή μας.

Φυσικά και δεν θεωρώ εσάς υπεύθυνους για την κατάντια του χρεοκοπημένου οικονομικα, κοινωνικά και πολιτιστικά Ελληνα πολίτη. Δεν ξερω γιατι η τάδε Σούλα και ο τάδε Γιωργακης ειναι χαριτωμενοι οταν ειναι 8 χρονων αλλα στραβωνουν οταν γινονται 20.

Δεν ξερω ποιος φταιει που ο Έλληνας ποτε δεν ειχε παιδεία, δεν ξερω αν φταιει η οικογένεια, το σχολείο, ο Δήμος, η Περιφέρεια, το ξεχαρβαλωμένο Ελληνικο κράτος, η ΕΕ για το οτι ο Έλληνας γινεται μανιακα καταστροφικός να κανει οτι μπορει να καταστρέψει την χωρα του μια χωρα που απο την φύση θα ηταν η πιο όμορφη χωρα του πλανητη αν ηταν καθαρή.

Αυτο που επιζητώ ειναι να δω ποια εινσι η αρχή αυτη που ειναι εκλεγμένη απο τον Λαο για να φροντίζει για την διατήρηση της αξιοπρέπειας της χωρας μας. Ειναι ο Δήμος; Ειναι η Περιφέρεια; Ειναι το Κράτος; Γιατι ολοι επιδειχνουν τοση αδιαφορια και κλείνουν τα ματια οταν σε λιγο θα γεμίσουν σκουπίδια και οι αυλές τους. Το θεωρώ τελειως ανεξήγητο τετοιοι "υπεύθυνοι" ανθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις δείχνουν τετοια αδιαφορια, να περπατάνε, να οδηγούν, να βλεπουν την βρωμια χωρις να τους αγγίζει. Εχει γινει η βρωμια και το σκουπίδι ενα με το πετσί του Έλληνα και για αυτο δεν ευαισθητοποιείται;

Οπως ειπα και στην αρχή, δεν ξερω ποιος εχει την ευθύνη για αυτη την κατάντια. Αυτο που ξερω και βλεπω ειναι οτι αυτη η τριτοκοσμική εικονα ειναι μεσα στην εμβελεια του Δήμου Στυλίδας. Οποιος και να εχει την ευθύνη, ο καθε πολίτης που διαμένει εδω, ο καθε περαστικός, που δεν εχει γνώση πως ειναι "οργανωμένο" το ελληνικο κράτος, θα επιρρίψει ολες τις ευθύνες στον Δήμο και τις υπηρεσίες του.

Και παλι Χρονια Πολλα και καλη και καθαρότερη χρονια σε ολους..»