Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί τέτοιες εικόνες;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 22:40 Γιατί τέτοιες εικόνες;

Τα απομεινάρια μιας (βροχερής) Λαϊκής...

Είναι Σάββατο μεσημέρι, στο κέντρο της Λαμίας, οδοί Αγίου Νικολάου και Λεωσθένους-Δεδούση: ακόμη μία λαϊκή αγορά έχει μόλις ολοκληρωθεί και υπάλληλοι της Καθαριότητας του Δήμου, εργαζόμενοι υπό τις αντίξοες συνθήκες έντονης βροχής και κρύου, αποδίδουν σταδιακά τα οδοστρώματα και πεζοδρόμια στην πρότερη κατάσταση.

'Σύμμαχοι' στο έργο τους στέκονται η σκούπα, το φαράσι και Ο,ΤΙ ενδεχομένως έχει ήδη συγκεντρωθεί στους πράσινους και μπλε κάδους από μερίδα εμπόρων... Τη γενική εικόνα, ωστόσο, συνθέτουν σωροί με απομεινάρια οπωροκηπευτικών, φρούτων, πλαστικών μπουκαλιών, ξύλινων τελάρων και νάιλον συσκευασίας, τα οποία αναμειγνύονται με την ασταμάτητη βροχή, αποσυντίθενται, πατιούνται από διερχόμενα οχήματα και δημιουργούν περάσματα-παγίδες στους διερχόμενους.

Κάποιος μεσήλικας, λίγο προτού διασχίσει την Αγίου Νικολάου, επί του πεζοδρόμου της Δημολούλια, ''απογειώνεται'' και βρίσκεται ανάσκελα ξαπλωμένος, έχοντας πατήσει τα …απομεινάρια ενός λάχανου. Ευτυχώς, οι κινήσεις των μελών του δε μαρτυρούν κάποια άσχημη εξέλιξη για την υγεία του, τουλάχιστον εκ πρώτης απόψεως . Στέκεται στα πόδια του και απομακρύνεται με εκφράσεις πόνου.

Εύλογα διατυπώνεται το ερώτημα: οι μεν υπάλληλοι του Δήμου, όπως προβλέπεται, επιτελούν το έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένοι. Οι νομίμως και κατά τα προβλεπόμενα συναλλασσόμενοι έμποροι, που νομίμως και κατά τα προβλεπόμενα έχουν καταβάλει το σχετικό τέλος για να λειτουργήσουν, οι ίδιοι που νομίμως και κατά τα προβλεπόμενα εκθέτουν τα προϊόντα τους και επιτυγχάνουν το νομίμως και κατά τα προβλεπόμενα -κάποιο- κέρδος, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ αφήνουν πίσω τους αυτή την επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται σε μία βροχερή ημέρα, κατάσταση ?.... Επειδή αυτό το ..ασήμαντο 'εδάφιο' ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στα προβλεπόμενα και δεν θέτει υπό αμφισβήτηση το νόμιμον της όλης υπόθεσης??... Κυρίες και Κύριοι που συμμετέχετε, με όλους τους τύπους, στις Λαϊκές Αγορές της πόλης μας, θα έχετε ακούσει τη ρήση «ό,τι είναι Νόμιμο, Δεν είναι απαραίτητα και Ηθικό». Μήπως είναι καιρός να συμβάλετε ώστε με τη λήξη της εργάσιμης ημέρας να αποδίδεται ένας λιγότερο τριτοκοσμικός, λιγότερο άσχημος και, το κυριότερο, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ χώρος, για όλους μας, για το σύνολο ?..

Στο ίδιο 'μεγάλο χωριό' κινούμαστε όλοι, την επόμενη πτώση και τα αποτελέσματά της, ενδεχομένως, να βιώσει κάποιος δικός σας άνθρωπος, ο μη γένοιτο.

 Ευχαριστώ

 Συν|Πολίτης