Απλήρωτα προγράμματα ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 10:26 Απλήρωτα προγράμματα ΕΣΠΑ

Είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ και άνεργη, 27 ετών. Το καλοκαίρι του 2014 ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ ,μου έδωσε την ευκαιρία λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος ανεργίας μου,να μπω σε πρόγραμμα-κουπόνι εργασίας,με την ονομασία VOUCHER ΥΓΕΙΑΣ 1

Με τις εξής προϋποθέσεις (σε γενικές γραμμές):

α)260 ώρες θεωρητικής κατάρτισης & 900 ώρες πρακτικής άσκησης σε δημόσιο νοσοκομείο

β)πληρωμή σε 2 δόσεις, μία μέσα σε ένα μήνα μετά τη λήξη της θεωρίας και η επόμενη μετά το πέρας του προγράμματος.

γ)αν για οποιοδήποτε λόγο διακόψει κάποιος από εμάς το πρόγραμμα πριν την περάτωσή του,δεν θα εισπράξει ούτε τα δεδουλευμένα του.

δ)ασφάλιση μόνο για νοσήλια

Μπορείτε να καταλάβετε ότι οι όροι είναι εξευτελιστικοί για ανθρώπους της ηλικίας μας,της μόρφωσής μας και γενικά των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεδομένου όμως ότι όλα τα προγράμματα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο,και της ανάγκης μας για εργασία, έχουμε συμμετάσχει στο πρόγραμμα 1300 άτομα πανελλαδικά.

Τα θεωρητικά μαθήματα διήρκεσαν από Σεπτέμβρη 2014 έως Νοέμβρη 2014, και η πρακτική από το Νοέμβρη και θα τελειώσει τον Ιούνιο 2015.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πάρει ούτε την πρώτη δόση την οποία σύμφωνα με τους όρους θα έπρεπε να έχουμε εισπράξει μέχρι τα τέλη του 2014.

Από τότε μας βάζουν σε διαδικασίες προφανώς με σκοπό την επιπλέον καθυστέρηση.

Η διαδικασίες αυτές εκτός από χρόνο έχουν κοστίσει και χρήμα για πολλούς από εμάς.

πχ 26 Δεκεμβρίου μας ζητήσανε να τους καταθέσουμε ΑΜΕΣΑ φορολογική ενημερότητα με σκοπό να πληρωθούμε στην ώρα μας.Όσοι από εμάς είχαμε σπίτι στην κατοχή μας έπρεπε να αποπληρωθούν όλες οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ για να πάρουμε την ενημερότητα.

Επίσης, προγράμματα που ξεκίνησαν πολύ αργότερα από το δικό μας έχουν ήδη πληρωθεί.

Υπάρχουν και άλλα σημεία που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά δεν θα επεκταθώ.

Ζητάμε να πληρωθούμε άμεσα για να μπορέσουμε πρώτα απ όλα να ανταπεξέλθουμε τους μήνες που μας απομένουν,να μπορέσουμε να κινηθούμε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση