Η Παρέμβαση Πολιτών καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 10:20 Η Παρέμβαση Πολιτών καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία

Η Παρέμβαση Πολιτών στο πλευρό των μαθητών και γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λαμίας.

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Επιτροπής Γονέων των μαθητών με αναπηρία, που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λαμίας , με έδρα το Κωσταλέξι για την μεταφορά  του σχολείου στην πόλη της Λαμίας.

Κρίνοντας απόλυτα φυσιολογικό τον προβληματισμό των γονέων σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους σε σχέση με την απόστασή του σχολείου από το Νοσοκομείο, δεδομένων των πολλαπλών παθήσεων αλλά και της επικινδυνότητας  απρόβλεπτων συμπεριφορών από τη μια και της ακαταλληλότητας του κτηρίου όσον αφορά υποδομές και λειτουργικότητά από την άλλη, η δημοτική μας κίνηση επισκέφθηκε το σχολείο την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διαπιστώσει την κτηριακή και λειτουργική κατάσταση του.

   Οι διαπιστώσεις τραγικές!

1)      Ένα σχολείο με μικρό αριθμό αιθουσών, που κατασκευάστηκε το 1985 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εποχής, αποτελεί τον βασικό δομικό κορμό, στον οποίο προστέθηκαν στη συνέχεια προκατασκευασμένες αλλά και εξωτερικές, ιδιαίτερα μικρές, αίθουσες τύπου διασκευασμένων κοντέινερ χωρίς σύνδεση μεταξύ τους για να φιλοξενούνται  εκεί 45 μαθητές  ηλικίας από 15 έως 25 ετών.

2)      Δεύτερη διαπίστωση που προέκυψε από  τη συζήτηση με τους μόνιμους κι αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό αποτέλεσε η αδυναμία τους να επιτελέσουν με ασφάλεια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, το αμιγώς  παιδαγωγικό τους έργο αφού το κτήριο δεν διαθέτει τη στοιχειώδη παιδαγωγική του λειτουργικότητα.

Η  επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης, κ. Μαρία Αντωνίου-Σιούτα, εκφράζοντας την αγανάκτησή για την υπάρχουσα κατάσταση, που οφείλει να προβληματίζει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο αλλά κυρίως κάθε εμπλεκόμενο φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης  και του κράτους, δεσμεύτηκε να αναδείξει το πρόβλημα και να υποστηρίξει το ανθρώπινα δίκαιο αίτημα των γονέων.

Νωρίτερα, κλιμάκιο της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία επισκέφτηκε τον Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης  Φθιώτιδας κ. Σπύρο Πιλιντζίδη, συνοδεία του εκπροσώπου γονέων, και  από τη συζήτηση προέκυψε η θετική ανταπόκριση του στο ζήτημα την οποία και θα καταθέσει κι εγγράφως  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι μαθητές αυτοί σ’ ένα κράτος ισοτιμίας και δικαίου δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καλεί τη Δημοτική Αρχή  και τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις να δείξουν την ευαισθησία τους ώστε να δρομολογηθούν διαδικασίες για την  άμεση και  ουσιαστική επίλυση του προβλήματος .

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση