Τηλέφωνα ανάγκης επί πληρωμή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 22:41 Τηλέφωνα ανάγκης επί πληρωμή!

Επέστρεφα από Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (6/2) όταν στο ύψος του Κάστρου για πολύ λίγο κατάφερα να αποφύγω ένα σκοτωμένο σκυλί που βρισκόταν καταμεσής της Εθνικής Οδού.

Τόσο η συνείδησή μου όσο και το επάγγελμά μου (είμαι πυροσβέστης και έχω επιχειρήσει σε εκατοντάδες τροχαία), αμέσως μου υπαγόρευσε να ειδοποιήσω το ‘’1075’’ το τηλέφωνο που διαφημίζει για κάθε ανάγκη η εταιρία που εκμεταλλεύεται τους δρόμους και έχει χρυσοπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Τότε προς μεγάλη μου έκπληξη, που μετατράπηκε σε οργή, διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να πάρω τηλέφωνο γιατί δεν είχα μέσα μονάδες! Χρόνο ομιλίας είχα απεριόριστο, αλλά όχι για το τετραψήφιο «νούμερο ανάγκης» που θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει μια ζωή. Όπως ίσως να είχε συμβεί αν κάποιος ευσυνείδητος οδηγός είχε ειδοποιήσει για το σκοτωμένο αγριογούρουνο στο ύψος της Αρκίτσας και είχε απομακρυνθεί εγκαίρως για να γλυτώσει ο άτυχος συμπολίτης μας από τα Καμένα Βούρλα.

Τελικά έφτασα στα διόδια Τραγάνας όπου και τα άκουσε μια ευγενική υπάλληλος της εταιρίας που προθυμοποιήθηκε να ειδοποιήσει «το Γιώργο» για να απομακρύνει το σκοτωμένο ζώο από το οδόστρωμα. Τους είπα δε, ότι θα καταγγείλω το απαράδεκτο αυτό γεγονός.

Το ξέρω βέβαια ότι ακόμη κι αν καταγράφεται ως καταγγελία τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά η αγανάκτηση με πνίγει. Δεν μπορεί η αξία μιας ανθρώπινης ζωής να μετρά λιγότερο από ένα ευρώ ή όσο χρεώνεται η κλήση προς τον τετραψήφιο αυτό αριθμό.

Επίσης γνωρίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ειδοποιήσω το «100» ή ακόμη και τους συναδέλφους μου στο «199», που ακόμη κι αν δεν είναι αρμοδιότητά τους προκειμένου να σώσουν κάποια ζωή θα πήγαιναν να το μαζέψουν. Όπως θα έκανα και γω αν είχα τουλάχιστον μαζί μου φωσφοριζέ γιλέκο και γάντια με μια σκληρή σακούλα σκουπιδιών για να απομακρυνθεί σωστά και με ασφάλεια.

Γιατί τότε όμως να διαφημίζουν το συγκεκριμένο νούμερο, χωρίς μάλιστα να προειδοποιούν, όπως έχουν υποχρέωση, ότι υπάρχει χρέωση; Για να κλέβουν μερικά ευρώ ακόμη; Δεν τους φτάνουν όσα μας παίρνουν από τα διόδια;

Ένας αγανακτισμένος Έλληνας φορολογούμενος.

ΥΓ: Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του LamiaReport, άλλωστε ενημέρωσα και την εταιρία ότι θα τους καταγγείλω, απλά δε με ενδιαφέρει η δημοσιότητα και θέλω μόνο να ακουστεί μια δίκαιη – πιστεύω – φωνή μήπως και προλάβουμε έστω και ένα τροχαίο ατύχημα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση