Ρομά: Επιδόματα και λοιπές παροχές...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 08:05 Ρομά: Επιδόματα και λοιπές παροχές...

«Με αφορμή την διαμαρτυρία των Ρομά σήμερα στην Λαμία για ρεύμα, νερό, στέγη θα ήθελα να τονίσω ότι δικαίωμα στο ρεύμα, το νερό και στη στέγη έχουν όλοι οι πολίτες. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Όλοι οι άλλοι πληρώνουν και εργάζονται.

Αντίθετα οι ρομά τα θέλουν δωρεάν. Αυτό δεν είναι διάκριση;

Η πολιτεία από την άλλη για ψήφους, τη βολεύει όλη αυτή κατάσταση, ενώ βγαίνουν όλοι και μιλούν για προγράμματα μόρφωσης των ρομά, παρουσιάζεται μια εικόνα που απέχει από την πραγματικότητα.

Επίσης ως προς τα προνοιακά επιδόματα και όσα αφορούν σε επιδόματα αγνώστου πατρός θα ήθελα να τονίσω την αντίθεση μου να πληρώνονται κάποιες κυρίες λεφτά για 3 και 5 παιδιά που όλα δηλώνονται αγνώστου πατρός. 

Αλήθεια σκέφτηκε το κράτος αντί να καταβάλλει λεφτά σε λογαριασμούς να εκδίδει μια κάρτα με ένα μηνιαίο  ποσό το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά στα μαγαζιά και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ;; 

Επίσης είναι σωστό το κράτος να βοηθά παιδιά αγνώστων πατεράδων αλλά δεν μπορεί μια μάνα να έχει 2,3,4 και πλέον παιδιά όλα αγνώστου πατρός. Σε αυτές τις περιπτώσεις ξέρουμε τι γίνεται. Αν όμως με το νόμο θεσπιζόταν βοήθημα σε μάνα μόνο για ένα παιδί αγνώστου πατρός θα βλέπαμε δραστική μείωση στο επάγγελμα "αγνώστου πατρός"».

Πολίτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση