Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έριξε το μηχανάκι κι έφυγε....

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 07:54 Έριξε το μηχανάκι κι έφυγε....

Μια καθημερινή ιστορία ωχαδερφισμού…

Την Τετάρτη το μεσημέρι έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού που με απογοήτευσε ακόμη μία φορά για την ποιότητα των σχέσεων με τους συνανθρώπους μας.

Στην πλατεία Πάρκου στο τρίγωνο, κυρία που είχε παρκάρει προσωρινά, στην προσπάθειά της να κάνει όπισθεν παρέσυρε μηχανάκι που ήταν πίσω της, ρίχνοντας το κάτω.

Μέχρι εδώ η κατάσταση είναι… ανεκτή, καθώς σκέφτηκα ότι αφηρημένη δε θα πρόσεξε ότι το δίκυκλο είχε χωθεί πίσω της. Έτυχε όμως να περάσει άλλο δίκυκλο κι ο οδηγός του να επισημάνει στην κυρία ότι είχε πετάξει κάτω το ξένο μηχανάκι.

Η κυρία κατέβηκε από το αμάξι να δει τι είχε συμβεί. Αντί όμως να ψάξει τον ιδιοκτήτη του ή έστω να αφήσει κάποιο σημείωμα, μπήκε στο αμάξι της και σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς να δει βέβαια αν του είχε προκαλέσει κάποια ζημιά.

Αν και εγώ ως κάτοχος δικύκλου έχω εξοργιστεί επιστρέφοντας στο σημείο που είχα παρκάρει βλέποντάς το πεσμένο κάτω, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξετάζω αν έγινε μικρή ή μεγάλη ζημιά, αν το μηχανάκι ήταν παλιό ή όχι, αλλά μόνο την αντίδραση του συνανθρώπου μας.

Αδιαφορούμε τελείως για το τι προκαλούμε γύρω μας; Δυστυχώς αυτά είναι γνωρίσματα της εποχής μας που εκτός της οικονομικής κρίσης περνά και τη βαθιά κοινωνική κρίση με τον ωχαδερφισμό και τη φιλοσοφία να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Αναγνώστης