Λαμία: Άρνηση πώλησης αγαθών με κάρτα...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 13:40 Λαμία: Άρνηση πώλησης αγαθών με κάρτα...

Αγαπητοί φίλοι επαγγελματίες...

Tο πρωί Παρασκευής (6/7/18) επισκεπτόμενος κατάστημα ψιλικών ειδών στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας με σκοπό να αγοράσω τσιγάρα, μόλις έδωσα την κάρτα στην κυρία που ήταν στο ταμείο εκείνη ενώ ξεκίνησε να πληκτρολογεί στο POS το ύψος της συναλλαγής μου απευθύνθηκε λέγοντας μου με πολύ ειρωνικό ύφος τα εξής "και έκανες τόσο δρόμο να πάρεις τσιγάρα? γιατί δεν σταματούσες σε ένα περίπτερο? αλλά βέβαια, οι περιπτεράδες σαν διώχνουν!!"..

Τότε κι εγώ φανερά ενοχλημένος άρπαξα την κάρτα μου από τα χέρια της και την ρώτησα αν αρνείται να μου πουλήσει και ποιο είναι το πρόβλημα της. Εκείνη απάντησε λέγοντας μου πάνω κάτω τα ίδια με πριν του στυλ να πάω σε περίπτερο γιατί εκείνη έχει ψιλικατζίδικο και ότι αρνείται να με εξυπηρετήσει.....

Επειδή λοιπόν κάπου έχει αρχίσει να παρεξηγείται το πράγμα, από τη στιγμή που ο νόμος όχι μόνο μου δίνει το δικαίωμα αλλά εμμέσως με υποχρεώνει σε ηλεκτρονικές συναλλαγές έχω κάθε δικαίωμα σαν πελάτης να πληρώσω με όποιο τρόπο θέλω. Από εκεί και πέρα αν ο κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών ειδών έχει πρόβλημα όσων αφορά την αγορά καπνικών προϊόντων με κάρτα μπορεί απλά να τα αφαιρέσει από το κατάστημα του και να αφήσει τα περίπτερα να δουλέψουν. Στην τελική δεν είμαστε κορόιδα..Όλοι ξέρουμε ότι τα τσιγάρα δεν έχουν κέρδος και τα εμπορεύονται καθαρά και μόνο για λόγους κράχτη... Εννοείται φυσικά ότι θα προχωρήσω σε καταγγελία στο ινστιτούτο καταναλωτών και σε αναφορά στον εμπορικό σύλλογο.

Και επειδή θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν η εν λόγω κυρία ήταν ευγενική μαζί μου και μου εξηγούσε ότι δεν θέλει να εκτελέσει την συναλλαγή ηλεκτρονικά διότι ζημιώνεται, παρόλο που γνωρίζω ότι είναι παράνομο, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που σαν άνθρωπος είμαι υπέρ του να στηρίζουμε τοπικά μαγαζιά και οικογένειες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση