Πόση αξία έχει η ζωή ενός αδέσποτου;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 08:03 Πόση αξία έχει η ζωή ενός αδέσποτου;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τον θανάσιμο τραυματισμό αδέσποτων...

«Πόση αξία έχει η ζωή ενός αδέσποτου;

Προφανώς για κάποιους «συνανθρώπους μας» μηδενική.

Αναφερόμαστε σε δυο περιστατικά που αβίαστα μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Το πρώτο στον δήμο Αγράφων στις 30/6/2018 όπου σύμφωνα με καταγγελίες αυτοδιοικητικός σε υψηλή θέση πηγαίνοντας στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων χτύπησε θανάσιμα με αυτοκίνητο τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε και είχε συντροφιά ηλικιωμένος στο Παλαιοχώρι.

Ο «κύριος» αυτός και η συνοδεία του το εγκατέλειψαν, διασκέδασαν στο γλέντι και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν σταμάτησε να προσφέρει βοήθεια γελούσε και κορόιδευε για την πράξη του. Ο μάρτυρας κατέθεσε όσα είδε στην αστυνομία και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το δεύτερο αφορά σε οδηγό του ΚΤΕΛ που στις 1/7/2018 στο δρομολόγιο από Λαμία προς Ράχες χτύπησε εσκεμμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, αδέσποτο σκύλο που βρισκόταν στον δρόμο ανάμεσα σε Στυλίδα και Καραβόμυλο, έξω από εργοστάσιο λιπασμάτων. Οι μάρτυρες βεβαιώνουν πως όχι μόνο δεν προσπάθησε να το αποφύγει αλλά κινήθηκε σκόπιμα εναντίον του για να το σκοτώσει.

Το γεγονός αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη αναλγησίας από έναν οδηγό σε μια εταιρεία-το ΚΤΕΛ Λαμίας-που τόσα χρόνια μας βοηθά στέλνοντας αφιλοκερδώς όλα τα τραυματισμένα άγρια πουλιά που βρίσκουμε στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ).

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η απαράδεκτη αυτή πράξη αποτελεί μεμονωμένο γεγονός και ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ θα επιληφθεί του θέματος.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταδικάζει και τις δυο αυτές πράξεις και παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν όταν εντοπίζουν ανάλογες συμπεριφορές. Περιμένουμε δε την εξέλιξη της δικογραφίας και την απόδοση ευθυνών».

Το Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση