Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Συνελήφθησαν δυο Γερμανοί μετά την πλημμύρα σε κάμπινγκ στην Γκαρ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 23:09 Γαλλία: Συνελήφθησαν δυο Γερμανοί μετά την πλημμύρα σε κάμπινγκ στην Γκαρ

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος γερμανικού συλλόγου, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το οικόπεδο που πλημμύρισε και πάνω στο οποίο είχε διαμορφωθεί σε θερινή κατασκήνωση στη νότια Γαλλία, τέθηκαν υπό κράτηση.

Συνελήφθησαν μετά την έναρξη έρευνας, όπως ανακοίνωσε στο AFP o εισαγγελέας της Νιμ.

'Ερευνα που ανατέθηκε στη χωροφυλακή άρχισε να διενεργείται αμέσως για «τραυματισμούς εξ αμελείας, τον σοβαρό κίνδυνο στο οποίο τέθηκε η ζωή τρίτων προσώπων, αδήλωτη εργασία και εκμετάλλευση ενός κάμπινγκ χωρίς άδεια» στο Σεν-Ζιλιέν-ντε-Περολά, στη Γκαρ, διευκρίνισε ο Ερίκ Μορέλ. Οι δύο συλληφθέντες είναι Γερμανοί.

Ένας 70χρονος Γερμανός αγνοείται από χθες, Πέμπτη, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες στην πόλη, οι οποίες ανάγκασαν περισσότερους από εκατό ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά της παραθεριστικής κατασκήνωσης, να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Αυτός ο γερμανικός υπαίθριος χώρος στο Πλανζόλ, λειτουργούσε εκ των πραγμάτων ως κατασκήνωση χωρίς την άδεια της νομαρχίας «έχοντας εγκατασταθεί σε περιοχή ευάλωτη στις πλημμύρες», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Ο δήμαρχος είχε ειδοποιήσει τους υπεύθυνους του γερμανικού συλλόγου, είχε προσφύγει ακόμη στο διοικητικό δικαστήριο και ένα 48ωρο πριν συμβεί το δράμα αυτό, οι δημοτικές αρχές ειδοποίησαν του υπεύθυνους του συλλόγου για τον κίνδυνο να μείνουν αποκλεισμένοι εκεί λόγω μιας ενδεχόμενης ανόδου του νερού», πρόσθεσε.

Ο Ερίκ Μορέλ εξέφρασε τις «ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες» των ερευνητών σε σχέση με τον 70χρονο αγνοούμενο, ο οποίος βρισκόταν σε αυτό τον ιδιωτικό χώρο κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. «Αν είχε βρεθεί νεκρός, η έρευνα θα προσανατολιζόταν στην ανθρωποκτονία εξ αμελείας», υπογράμμισε.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό του 70χρονου επαναλήφθηκαν σήμερα το πρωί από δύναμη χωροφυλάκων και πυροσβεστών, ανακοίνωσε η νομαρχία της Γκαρ.

Από το 2017, ο δήμος του Σεν-Ζιλιέν-ντε-Περολά είναι σε αντιδικία με τον γερμανικό σύλλογο Jugendförderung Saint-Antonius, ιδιοκτήτη του οικοπέδου, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν σέβεται το χωροταξικό σχέδιο.

Δύο ακόμη κάμπινγκ που βρίσκονται επίσης κοντά στην όχθη του ποταμού Αρντές και σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό το υδάτινο ρεύμα, τα οποία γειτνίαζαν με την κατασκήνωση, επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες, ανακοίνωσε η νομαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ