Βίντεο - ντοκουμέντο: Δείτε τον Λούμπιτς να μαθαίνει να πετάει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 09:16 Βίντεο - ντοκουμέντο: Δείτε τον Λούμπιτς να μαθαίνει να πετάει

Νέα στοιχεία στο φως για την τραγωδία με την πτήση της Germanwings - Ο πιλότος - δολοφόνος, που έστειλε στο θάνατο 149 ψυχές, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2007, σε ηλικία 20 ετών - Λίγο μετά τη διέκοψε για ιατρικούς λόγους και επέστρεψε για να προβιβαστεί λίγο αργότερα σε πιλότο - Έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από τα μισά θύματα - Aκόμη να βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί

Οι πυρετώδεις έρευνες σχετικά με τη ζωή του 28χρονου Αντρέας Λούμπιτς, συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus320, το οποίο και έριξε, όπως δείχνουν τα κομμάτια του παζλ, σε μια πλαγιά των γαλλικών Άλπεων, αποκάλυψαν ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο πιλότος του θανάτου, περίπου μια δεκαετία πριν, όταν μάθαινε να πετάει.

Ο Λούμπιτς, πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2007, σε ηλικία 20 ετών, πριν τη διακόψει για έξι μήνες λόγω ιατρικών θεμάτων, ενώ επέστρεψε για να προβιβαστεί λίγο αργότερα σε πιλότο, φτάνοντας μέχρι την πόρτα της Lufthansa δυο χρόνια πριν.

Στον απόηχο των ερευνών που έχουν ως στόχο να γίνει φύλλο και φτερό το παρελθόν του καταθλιπτικού πιλότου, μήπως και δοθεί φως στα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την απάνθρωπη ενέργεια το παρακάτω βίντεο τον δείχνει σε μια πιο ανέμελη κατάσταση να μαθαίνει πώς δαμάζονται οι αιθέρες.

Δείτε το βίντεο:
 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει το DNA των μισών από τα θύματα    

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει δείγματα DNA από τα μισά από τα 150 θύματα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή.

Κατά την έκτη ημέρα των ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την Τρίτη σ' αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές «απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA», τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

Έως τώρα, οι ερευνητές φθάνουν καθημερινά στον τόπο του δυστυχήματος με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ, που απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί.

Aκόμη να βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί

Την ίδια ώρα, μία εβδομάδα μετά την τραγωδία και το δεύτερο μαύρο κουτί δεν έχει ακόμη βρεθεί. Υψηλόβαθμο στέλεχος της μητρικής Lufthansa Κάι Κράτκι εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής στη γερμανική τηλεόραση την ανησυχία του ότι τελικά ο εντοπισμός του θα είναι δυσκολότερος από όσο υπολογιζόταν. «Μπορεί η ζημιά στον καταγραφέα να είναι τόσο μεγάλη, που δεν εκπέμπεται σήμα εντοπισμού» ανέφερε ο Κράτκι μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού ARD.
Ο Λούμπιτς πίεζε τον κυβερνήτη να βγει από το κόκπιτ

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία της Germanwings που συγκλονίζει τον κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο 28χρονος πιλότος-δολοφόνος, Αντρέας Λούμπιτς, πίεζε τον κυβερνήτη Πάτρικ Σοντενχάιμερ να βγει από το κόκπιτ ώστε να θέσει σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που μεταφέρει τις συνομιλίες των δύο ανδρών στο πιλοτήριο, όπως αυτές καταγράφηκαν από το μαύρο κουτί, ο Λούμπιτς έλεγε επανειλημμένως στον κυβερνήτη να εξέλθει του πιλοτηρίου.

Μάλιστα, του είπε πως πρέπει να πάει στην τουαλέτα μια και ο Σοντενχάιμερ λίγη ώρα από την απογείωση είπε πως δεν είχε προλάβει να την επισκεφτεί πριν αναχωρήσουν από την Βαρκελώνη.

Όταν τελικά ο κυβερνήτης βγήκε από το χώρο, ο Λούμπιτς χειροκίνητα κλείδωσε την πόρτα και άλλαξε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου από 38.000 πόδια στα 100 πόδια.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, νωρίτερα στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ. 

Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και «Θα δούμε». Αμέσως μετά, ο Λούμπιτς του λέει ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Στη συνέχεια, ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: Ο Πάτρικ Σοντεχάιμερ έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος. Στις 10.29 «το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος», γράφει η Bild.

Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός.

Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος», σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», παρακαλά ο κυβερνήτης. ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση