Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μας το παίζουν στρατηγικός εταίρος και μας μαχαιρώνουν πισώπλατα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 17:15 Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μας το παίζουν στρατηγικός εταίρος και μας μαχαιρώνουν πισώπλατα

Υπό «οικονομική πολιορκία» η Τουρκία, υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία έχει «σταθερή» και «ισχυρή» οικονομική προοπτική, παρά την πρόσφατη «οικονομική πολιορκία» της χώρας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους πρεσβευτές στην Άγκυρα.

«Οι οικονομικές προοπτικές της Τουρκίας είναι σταθερές, ισχυρές και ανέπαφες, και θα συνεχίσουν να παραμένουν ανέπαφες», διεμήνυσε το Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τονίζοντας: «Η Τουρκία είναι υπό πολιορκία στην οικονομία, όπως και σε άλλους τομείς».

Χρησιμοποίησε μάλιστα και μια γνωστή μας έκφραση αναφερόμενος στο τι συμβαίνει με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα: «Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει».

Σε μία προφανή αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν είπε: «Οι νταήδες του παγκόσμιου συστήματος δεν μπορούν ξεδιάντροπα να κλέψουν τα οφέλη μας που τα πληρώσαμε με αίμα».

Αναφερόμενος επίσης στις ΗΠΑ, ανέφερε: «Από τη μία το παίζετε στρατηγικός εταίρος, αλλά από την άλλη πυροβολείτε το πόδι του στρατηγικού σας εταίρου. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και μετά πάτε να μαχαιρώσετε πισώπλατα τον στρατηγικό σας εταίρο».

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο κρατικής «παρέμβασης» σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνει ούτε κατάσχεση, ούτε μετατροπή τους σε τουρκικές λίρες, ενώ αναφορικά με τα σενάρια γύρω από τη χθεσινή δήλωσή του ότι υπάρχει «Σχέδιο Β» ή «Σχέδιο Γ», σχολίασε: «Λένε ότι το Σχέδιο Γ είναι η κατάσχεση κεφαλαίων. Διαβάσατε το μυαλό μου; Είναι αυτοί οι άνθρωποι μέντιουμ; Είναι αδύνατο να τους καταλάβω».

Πηγή:newsbeast.gr