Αποθέωση Καρόλου για τις καλλιτεχνικές του επιδόσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 19:12 Αποθέωση Καρόλου για τις καλλιτεχνικές του επιδόσεις

Η 83η Έκθεση της Εταιρείας Καλλιτεχνών του Κάιθνες, στη Σκωτία, περιλάμβανε μεταξύ άλλων και ακουαρέλες του πρίγκηπα Καρόλου, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικός ζωγράφος.

Μάλιστα, μόνο καλά λόγια έχει να πει για τις καλλιτεχνικές επιδόσεις του Καρόλου ο καθηγητής τέχνης στο Hostos Community College, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, Ίαν Σκοτ. «Είναι σπουδαίος τύπος. Έρχεται στη Σκωτία κάθε Αύγουστο. Απολαμβάνει το ουίσκι του, μιλά και λίγο με σκωτσέζικη προφορά», είπε ο Σκοτ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σκοτ είναι Σκωτσέζος που ζει στο Μπρούκλιν και έχει διπλή υπηκοότητα. Εκθέτει τα έργα του στην ετήσια έκθεση της Εταιρείας από τότε που ζούσε η γιαγιά του Καρόλου, η βασίλισσα Ελισάβετ. Σε αντίθεση με τη γιαγιά του, ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας δεν αγοράζει έργα τέχνης. «Εκθέτει τη δουλειά του, η οποία δεν είναι προς πώληση», εξήγησε ο Σκοτ.

Ο οποίος καταληκτικά επισήμανε ότι η δεινότητα στις εικαστικές τέχνες ρέει μέσα στις φλέβες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. «Η βασίλισσα Βικτωρία ήταν σπουδαία ζωγράφος», υπενθύμισε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση