Ειδική ομάδα θα κάνει "φύλλο και φτερό" τη ζωή του Lubitz – 200 αστυνομικοί στη μάχη για να βρουν την αιτία της πολύνεκρης τραγωδίας στις Άλπεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 13:28 Ειδική ομάδα θα κάνει "φύλλο και φτερό" τη ζωή του Lubitz – 200 αστυνομικοί στη μάχη για να βρουν την αιτία της πολύνεκρης τραγωδίας στις Άλπεις

- Επιχείρηση "Άλπεις" από τη γερμανική αστυνομία
- Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί θα ερευνήσουν το παρελθόν του συγκυβερνήτη του Airbus, Andreas Lubitz
- Θα προσπαθήσουν να βρουν ποιος ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην απόφαση να συντρίψει το αεροπλάνο και να σκοτώσει 149 ανθρώπους
- Νέες φωτογραφίες του 28χρονου πιλότου από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια
- Στο σημείο της τραγωδίας η εγκυμονούσα σύντροφός του
- Είναι δασκάλα μαθηματικών και είχε αποκαλύψει στους μαθητές της πως θα γίνει μητέρα

Το "βουνό" από αντικαταθλιπτικά που βρέθηκε στο σπίτι του, τα χαρτιά της αναρρωτικής άδειας για την ημέρα του δυστυχήματος που βρέθηκαν σκισμένα, η ερωτική απογοήτευση. Είναι όλα αυτά οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τον Andrea Lubitz στην απόφαση να ρίξει το αεροπλάνο της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις και να παρασύρει στο θάνατο 149 ανθρώπους;

Σε αυτό το ερώτημα θα κληθούν να δώσουν απάντηση 200 Γερμανοί αστυνομικοί. Πρόκειται για την ομάδα αστυνομικών που θα συμμετάσχει στην «Επιχείρηση Άλπεις» για να κάνει φύλλο και φτερό τη ζωή του 28χρονου πιλότου ώστε να βρουν την πραγματική αιτία που τον οδήγησε στη μαζική δολοφονία.
 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση της τελευταίας 10ετίας στη Γερμανία. Την «Επιχείρηση Άλπεις» αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post, το οποίο επικαλείται η Bild. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ειδική ομάδα με τους 200 αστυνομικούς θα συσταθεί από την αστυνομία του Ντίσελντορφ, όπου έμενε ο Lubitz και θα έχει στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Η πρώτη αποκάλυψη της ειδικής ομάδας για την «Επιχείρηση Άλπεις» ήταν πως ο Λούμπιτς έπασχε από ψυχοσωματική ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του και τον κούραραν νευρολόγοι και ψυχίατροι.
 

Και ενώ η γερμανικές και οι γαλλικές αρχές θέλουν να κάνουν φύλλο και φτερό τη ζωή του Λούμπιτς για να βρουν την πραγματική αιτία της πράξης του, που στοίχισε τη ζωή σε 149 ανθρώπους, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια, έρχονται στο φως συνεχώς λεπτομέρειες από τη ζωή του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus.

Εκτός από τις φωτογραφίες που τον δείχνουν σε βρεφική και παιδική ηλικία ήρθε στο φως και video που δείχνει τον Lubitz να πιλοτάρει ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο πριν από 10 χρόνια!

Αποκαλύπτεται επίσης πως και η σύντροφός του, η οποία φέρεται να περιμένει το παιδί τους, βρέθηκε μετά το δυστύχημα στον τόπο της τραγωδίας, μαζί με τους γονείς του Lubitz. Όπως και οι γονείς του έτσι κι εκείνη, μόλις έφτασε στις γαλλικές Άλπεις ενημερώθηκε ότι ο 28χρονος σύντροφός της ήταν εκείνος που έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο!

Η 26χρονη Κατρίν Γκολντμπαχ όπως ονομάζεται σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, φέρεται να είναι έγκυος στο παιδί του Lubitz και είχε εκμυστηρευθεί την εγκυμοσύνη της στους μαθητές της στο σχολείο του Gesamtschule στο Κρέφελντ, κοντά στο Ντίσελντορφ, σύμφωνα με τη Bild.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα εφηβικά του χρόνια, όταν και οι δυο δούλευαν στο Burger King στη γενέτειρα του Λούμπιτς στο Μονταμπάουρ. Αποφάσισαν να συζήσουν πριν από τέσσερα χρόνια και αφού εκείνος πήρε το δίπλωμα πιλότου. Έμεναν σε διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ.

Ετοιμάζονταν να παντρευτούν αλλά λέγεται πως οι συνεχείς απαιτήσεις του Lubitz και η επιθυμία του να έχει πάντα τον έλεγχο έκαναν την 26χρονη Κατρίν να θέλει να τελειώσει τη σχέση τους.

Με πληροφορίες από Bild, Daily Mail

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση