Μπερκίν Ελβάν: Ποιός ήταν ο τούρκος "Γρηγορόπουλος"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 19:59 Μπερκίν Ελβάν: Ποιός ήταν ο τούρκος "Γρηγορόπουλος"

Η ομηρία του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Ο Μεχμέτ Σελίν Κιράζ έχει ένα πιστόλι στον κρόταφο και ένα χέρι του κρατά το στόμα κλειστό. Ποιός είναι όμως ο Μπερκίν Ελβάν;

Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν είχε βγει τον Ιούνιο του 2013 να αγοράσει ψωμί. Τον είχε στείλει η μητέρα του στον φούρνο. Όμως δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του. Της τον έφεραν νεκρό, γιατί βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή.

Η οικογένεια του Μπερκίν, αλεβίτες στο θρήσκευμα, δηλώνει ότι είδε για τελευταία φορά το παιδί στις 16 Ιουνίου, όταν έφυγε από το διαμέρισμά τους σε εργατική συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να πάει να αγοράσει ψωμί, ενώ η αστυνομία επιχειρούσε σε κοντινό σημείο για να διαλύσει διαδήλωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αγόρι τραυματίστηκε από δακρυγόνο της αστυνομίας στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Ο Μπερκίν, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, βυθίστηκε σε κώμα και έκτοτε νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης.

Από την ημέρα του τραυματισμού του, ο Μπερκίν νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. 269 μέρες αγωνίας για τους δικούς του. 269 μέρες που τον έβλεπαν σε κωματώδη κατάσταση. Τελικά έχασε τη μάχη.

"Δεν είναι ο Θεός αλλά ο Ερντογάν που πήρε το παιδί μου", είχε δηλώσει η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια.

Σε κανέναν αξιωματικό της αστυνομίας δεν ασκήθηκε δίωξη σε σχέση με τον τραυματισμό του Ελβάν.

Η περίπτωση του Μπερκίν Ελβάν αποτελεί σύμβολο της καταστολής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν εναντίον δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν καταλάβει τους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, κατηγορώντας τον τότε πρωθυπουργό και νυν Πρόεδρο για "αυταρχική εκτροπή" και ότι θέλει να εξισλαμίσει τη χώρα.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση