Χρυσός και ασήμι στα θεμέλια της Αγιάς Σοφιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 22:39 Χρυσός και ασήμι στα θεμέλια της Αγιάς Σοφιάς
Στο βάθος των θεμελίων της Αγιάς Σοφιάς έχουν τοποθετηθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημένια υλικά, υποστηρίζει Τούρκος καθηγητής.
 
Ιστορικές αλήθειες, εικασίες, μύθοι και θρύλοι συνοδεύουν τη φήμη της Αγιάς Σοφιάς.
 
 
Αυτή τη φορά, στα μυστικά του μεγαλοπρεπούς ναού προστίθεται μια επιστημονική μελέτη του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Ferhat Aslan, που αναφέρει ότι στα θεμέλια υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημένια υλικά.
 
 
Ο Τούρκος καθηγητής, στο βιβλίο του με τίτλο «Agya Sofya Efsanelery», που σημαίνει «Τα μυστικά της Αγίας Σοφίας», υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού έχουν γίνει από σπάνιο υλικό.
 
 
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Εspresso, αυτό το υλικό μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία Kaf Dağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις, περιβάλλει όλη την οικουμένη, κι αυτός είναι ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγιά Σοφία.
 
Στο ίδιο αποκαλυπτικό βιβλίο, που είναι – όπως υποστηρίζει ο Tούρκος καθηγητής – προϊόν έρευνας πολλών ετών, αναφέρει ότι τα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Σοφιάς σκάφτηκαν σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια της γης.
 
Στο βάθος των θεμελίων έχουν τοποθετηθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημένια υλικά τα οποία θεωρήθηκε από τους κατασκευαστές ότι θα προστατεύουν το κτίσμα από κάθε καταστροφή.
 
Κάπου εδώ αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα πιστευτό αυτό που υποστήριζαν οι κατασκευαστές του ναού, καθώς η Αγία Σοφία έχει επιβιώσει από 64 δυνατούς σεισμούς έως και 7,4 Ρίχτερ έως σήμερα.
 
Ο καθηγητής αναφέρει στο βιβλίο του ότι κάτω από τον ιστορικό ναό υπάρχει άλλος ένας μυστικός υπόγειος ναός που επίσης έχει χτιστεί την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και που δεν έχει έρθει στο φως της επιφάνειας.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση