Δεν είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας το 20χρονο μοντέλο στην Κεφαλλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 16:42 Δεν είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας το 20χρονο μοντέλο στην Κεφαλλονιά

- Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπουγιούκας μιλάει στο newsit.gr - Απορρίπτει τα ξένα δημοσιεύματα ότι ήταν σε κακή κατάσταση η σορός της 20χρονης Sinead McNamara και δεν επέτρεψαν στους συγγενείς της να την δουν - Μπορεί κάποιος να της είχε δώσει κάτι πριν, όλα είναι ανοικτά είπε για το μοντέλο που βρέθηκε απαγχονισμένο σε υπερπολυτελή θαλαμηγό.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τις συνθήκες θανάτου της 20χρονης Sinead McNamara, που βρέθηκε κρεμασμένη στο γιοτ Mayan Queen IV ενώ αυτό βρισκόταν στην Κεφαλονιά. Το 20χρονο μοντέλο βρέθηκε απαγχονισμένο και ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπουγιούκας, που έκανε τη νεκροψία, μιλώντας στο newsit.gr είπε:

«Είναι απαγχονισμός και είμαστε σε αναμονή για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Πρέπει να δούμε αν είχε πάρει φάρμακα, αν είχε πάρει αλκοόλ, αν είχε πάρει κάτι άλλο. Αν της τα είχαν δώσει. Μπορεί κάποιος να της τα έδωσε. Αν την έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω. Αυτό θα το δούμε. Μιλάμε για αυτοκτονία. Τώρα, αν υπήρξε κάποιο μάλωμα, κάτι άσχημο, οποιουδήποτε είδους πρέπει να αποδειχθεί. Έχω κάνει όλες τις δυνατές εξετάσεις. Τοξικολογικές και ιστολογικές. Τα έχω κάνει όλα. Έχω φωτογραφίες. Η σορός είναι σε καλή κατάσταση και όλα αυτά που μου είπαν και άλλοι συνάδελφοί σας δεν ισχύουν. Θα απαγορεύσεις σε άνθρωπο να δει τον άνθρωπό του; Τους έχουμε στο νεκροτομείο και τους βάζουμε σε ειδικό θάλαμο που κρατάμε πιο καθαρό για να έρθουν να κλάψουν και να χαιρετήσουν».

Ακούστε τι είπε ο κ. Μπουγιούκας για το θάνατο του 20χρονου μοντέλου

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η 20χρονη Sinead McNamara δεν είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ στην κατοχή των ελληνικών αρχών, που ερευνούν την υπόθεση, βρίσκεται video από τις κάμερες ασφαλείας του γιοτ, το οποίο, σύμφωνα με το news.com.au, φέρεται να έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές της ζωής της. Και ίσως αυτό να μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι δικοί της άνθρωποι για να μάθουν υπό ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη. Εκτός από το video, οι αρχές εξετάζουν και το κινητό της άτυχης κοπέλας και κυρίως τα μηνύματα που ίσως δέχτηκε ή έστειλε το μοιραίο βράδυ.

Το 20χρονο μοντέλο βρέθηκε κρεμασμένο με σχοινιά στην πρύμνη του γιοτ (όπου εργαζόταν ως μέλος του πληρώματος) τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (31.08.2018). Έκανε την τελευταία της βάρδια στο Mayan Queen IV, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλλονιά, όταν έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της. Η Sinead McNamara περίμενε τη μητέρα και την αδερφή της για να περάσει μαζί τους μερικές μέρες διακοπών, πριν επιστρέψει στην Αυστραλία.

Οι πρώτες τραγικές στιγμές

Ο άνθρωπος που βρήκε το 20χρονο κρεμασμένο στο πίσω κατάστρωμα του υπερπολυτελούς γιοτ περιέγραψε στο news.com.au τις τραγικές στιγμές. Πως προσπάθησαν να της σώσουν τη ζωή και πως περιπολικό της αστυνομίας είχε περάσει μερικά λεπτά πριν από το σημείο! Ήταν ο καπετάνιος ενός γιοτ που ήταν «δεμένο» κοντά στο Mayan Queen IV, στην Κεφαλλονιά. Σύμφωνα με έναν φίλο του, επέστρεφε στο πλοίο του περίπου στη 01:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν είδε τη νεαρή γυναίκα. Ο καπετάνιος, σύμφωνα με τον φίλο του, της φώναξε «τι κάνεις;» και όταν εκείνη δεν απάντησε, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως, στο σημείο έφτασαν άνδρες του λιμενικού αλλά και μέλη της ασφάλειας του γιοτ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του καπετάνιου, από το σημείο είχε περάσει λίγα λεπτά πριν ένα περιπολικό αλλά δεν είδε τη νεαρή γυναίκα. Ο ίδιος περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών και των γιατρών να σώσουν τη ζωή της άτυχης Sinead McNamara. Μισή ώρα αφού τη βρήκαν, αποφασίστηκε να γίνει αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Με πληροφορίες από news.com.au και Daily Mail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση