Έβαζε τους μαθητές της να παίζουν ξύλο και δημοσίευε βίντεο στα social media

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 16:44 Έβαζε τους μαθητές της να παίζουν ξύλο και δημοσίευε βίντεο στα social media

Πώς δικαιολόγησε η εκπαιδευτικός την πράξη της.

Μια εκπαιδευτικός κατηγορείται ότι ενθάρρυνε τους μαθητές της ηλικίας από 3 έως 5 χρόνων να παίζουν ξύλο μεταξύ τους στην αυλή του σχολείου που εργαζόταν και δημοσίευε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δίκη της Σάβεϊ Γουίλιαμς ξεκίνησε την Τετάρτη 19/9 στο δικαστήριο της Κομητείας Φράνκλιν, στο Οχάιο. Η 30χρονη εκπαιδευτικός που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό στο Alum Creek Road αντιμετωπίζει κατηγορίες για 21 παραπτώματα πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με το δικαστήριο εντοπίστηκε σχετικό βίντεο στις 14 Ιουνίου το οποίο συνοδευόταν από emojis και γάντια του μποξ, ενώ υπήρχε και το μήνυμα «νοκ άουτ».

Το βίντεο έδειχνε επίσης κάποια από τα παιδιά να κλαίνε και «να χρησιμοποιούν καρέκλα προσπαθώντας να αποδράσουν από την αυλή την ώρα που το προσωπικό καταγράφει τη δραστηριότητα χωρίς να αντιδρά», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου λίγες ημέρες αφότου το βίντεο έπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Γουίλιαμς δρούσε μόνη της εν αγνοία του παιδικού σταθμού. Μόλις οι ιθύνοντες ενημερώθηκαν σχετικά την απέλυσαν.

Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της η 30χρονη εκπαιδευτικός είπε πως με αυτό το βίντεο ήθελε να δείξει στους γονείς τη συμπεριφορά των παιδιών τους στον σταθμό.

«Δήλωσε πως αυτού του τύπου η δραστηριότητα συμβαίνει όλη την ώρα σε καθημερινή βάση», σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου.

Όταν οι μαθητές βγαίνουν στην αυλή υπάρχουν πάντα δύο δάσκαλοι που τους εποπτεύουν. Σε αυτήν την περίπτωση η δεύτερη δασκάλα αναγνώρισε πως δεν παρενέβη για να διακόψει τους καυγάδες. Παρ' όλα αυτά το δικαστήριο αποφάσισε να μην της απαγγείλει κατηγορίες αλλά να θεωρηθεί αυτόπτης μάρτυρας.

Η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 23 Οκτωβρίου και σε περίπτωση που κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση