Βερολίνο: Πέταξαν έξω αντιφρονούντα Τούρκο δημοσιογράφο από τη συνέντευξη Τύπου Μέρκελ – Ερντογάν! – video

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 17:35 Βερολίνο: Πέταξαν έξω αντιφρονούντα Τούρκο δημοσιογράφο από τη συνέντευξη Τύπου Μέρκελ – Ερντογάν! – video

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Αντίλ Γιγίτ αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Aurupa Postasi μπήκε στην αίθουσα φορώντας μια μπλούζα που έγραφε “Ελευθερία του Τύπου για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία” και “Ελευθερία για τους δημοσιογράφους”.

Η εμφάνισή του κινητοποίησε άμεσα τους άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι τον απομάκρυναν κακήν κακώς από την αίθουσα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων εκπροσώπων του Τύπου καθώς επίσης της Άγκελα Μέρκελ που έδειξε αιφνιδιασμένη.

Αντιθέτως, ο Ταγίπ Ερντογάν χαμογέλασε με εμφανή ικανοποίηση για την απομάκρυνση του αντιφρονούντα, συμπατριώτη του, δημοσιογράφου.

Βέτο του Ερντογάν σε Μέρκελ

Εξάλλου, είναι ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος που είχε απειλήσει την Άγκελα Μέρκελ να μην προσέλθει στη συνέντευξη Τύπου (!) εάν έδινε το παρών ο πρώην διευθυντής της Cumhuriyet Τζαν Ντουντάρ, τον οποίο ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει “πράκτορα καταδικασμένο για κατασκοπεία”.

Ο “Σουλτάνος” δήλωσε πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να ζητεί την έκδοση από τη Γερμανία του Τζαν Ντουντάρ.

“Αυτό το πρόσωπο είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία”, δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο έπειτα από συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ντουντάρ και ο συνάδελφός του της εφημερίδας Cumhuriyet, ο Ερντέμ Γκιουλ, είχαν καταδικασθεί το 2016 σε πέντε χρόνια φυλάκιση επειδή δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει ένα φορτηγό της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) να μεταφέρει όπλα στη Συρία. Αποφυλακίστηκαν εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσής τους και ο Ντουντάρ εγκατέλειψε τη χώρα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση