Εθνική τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 1.234 οι νεκροί από τον σεισμό – Αφανίστηκε ολόκληρη πόλη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 10:25 Εθνική τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 1.234 οι νεκροί από τον σεισμό – Αφανίστηκε ολόκληρη πόλη

Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της περασμένης Παρασκευής προκάλεσε τσουνάμι ύψους 6 μέτρων, που αφάνισε την μικρή πόλη του Πάλου, στην δυτική ακτή του Σουλαούεσι.

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν φθάσει ακόμη σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Βρήκαν τα πτώματα 34 φοιτητών – Είχαν καταπλακωθεί από όγκους λάσπης

Ινδονησιακό σωστικό συνεργείο βρήκε τα πτώματα 34 παιδιών, μαθητών μιας σχολής θεολογίας, μέσα σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της νήσου Κελέβης — επίσης γνωστής με το όνομα Σουλαουέσι — που χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης μετά τον σεισμό της Παρασκευής, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του ινδονησιακού Ερυθρού Σταυρού.

«Συνολικά τριάντα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν από την ομάδα» του ΕΣ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αούλια Αριάνι, προσθέτοντας ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου.

Η Αριάνι τόνισε πως η τοποθεσία αυτή, στο βόρειο τμήμα της Κελέβης είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα» για τα μέλη του συνεργείου ήταν να φύγουν από εκεί, «με τα πόδια, μέσα στη λάσπη, κάνοντας μια διαδρομή μιάμισης ώρας μεταφέροντας ταυτόχρονα τις σορούς», εξήγησε.

Το κεντρικό τμήμα της Κελέβης υπέστη τεράστια καταστροφή από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 844 νεκρούς. Στην παραθαλάσσια πόλη Παλού ειδικά, τα κύματα σάρωσαν άτυχους κατοίκους, τμήματα κτιρίων, αυτοκίνητα, βλάστηση.

Ο τελικός απολογισμός εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς σε ορισμένες περιοχές, τα σωστικά συνεργεία δεν αναμενόταν να φθάσουν παρά μόλις σήμερα. Η περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου είναι μια από τις πιο απόμερες, νοτιοανατολικά της Παλού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση