Ο Ρότζερ Γουότερς δίχασε τη Βραζιλία – Χαρακτήρισε “νεοφασίστα” τον Μπολσονάρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 15:15 Ο Ρότζερ Γουότερς δίχασε τη Βραζιλία – Χαρακτήρισε “νεοφασίστα” τον Μπολσονάρο

“Νεοφασίστα” χαρακτήρισε τον ακροδεξιό υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρο, ο ιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς.

Ο Ρότζερ Γουότερς σε συναυλία που έδωσε στο στάδιο Allianz του Σάο Πάουλο, αναφέρθηκε στον ακροδεξιό υποψήφιο και δίχασε το κοινό, καθώς οι μισοί χειροκρότησαν και οι άλλοι μισοί άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία την περασμένη Κυριακή εξασφαλίζοντας σχεδόν 50 εκατομμύρια ψήφους και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργατών, τον Φερνάντο Χαντάντ.

»Έχετε πολύ σημαντικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Επομένως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας», είπε ο Γουότερς ενώπιον ενός κοινού 45.000 ανθρώπων προς το τέλος της συναυλίας το βράδυ της Τρίτης και συνέχισε λέγοντας πως “το ξέρω ότι δεν μου πέφτει λόγος, πέραν του ότι σε γενικές γραμμές είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο. Και καθώς πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας με σεβασμό προς τον νόμο, θα προτιμούσα να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτό», είπε ο 75χρονος Γουότερς.

Σε άλλο σημείο της συναυλίας ο Γουότερς αναφέρθηκε κατά του Μπολσονάρο προβάλλοντας σε μια τεράστια οθόνη το όνομά του, μαζί με αυτά του Τραμπ, του Φάρατζ, του Ορμπάν και της Μαρίν Λεπέν και με την προειδοποίηση: «Ο νεοφασισμός βρίσκεται σε άνοδο».

Η παρέμβαση αυτή του Γουότερς έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την πόλωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία καθώς οι μισοί θεατές άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και άλλοι μισοί να αποδοκιμάζουν και να βρίζουν τον θρυλικό καλλιτέχνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com