Δύο νεκροί από τις κατακλυσμιαίες πλημμύρες στην Νότια Γαλλία – Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 18:46 Δύο νεκροί από τις κατακλυσμιαίες πλημμύρες στην Νότια Γαλλία – Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τα ξημερώματα αναποδογυρισμένο σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από την παραλία του Ισάμπρ, στις εκβολές του ποταμού Γκαρονέτ. Δύτες ανέσυραν από το εσωτερικό του τα δύο θύματα, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα. Είναι άγνωστο επίσης πού βρισκόταν το όχημα όταν παρασύρθηκε από τα νερά.

Οι γαλλικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών συνεχίζουν εξάλλου, με διαλείμματα, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τις έρευνές τους για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν από τα νερά. Η βροχή είχε σταματήσει το πρωί, αλλά ξανάρχισε το απόγευμα και η έρευνα διακόπηκε.

Στις έρευνες για τα οχήματα και τους επιβάτες τους μετέχουν ελικόπτερα, δύτες και 140 πυροσβέστες.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Εντουάρ Φιλίπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη στήριξή του στις οικογένειες των δύο θυμάτων.

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν εξάλλου τους κατοίκους να αποφεύγουν τα υπόγεια γκαράζ ή οποιονδήποτε άλλον υπόγειο χώρο, μολονότι φαίνεται ότι η βροχή έχει κοπάσει.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση