Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαριστική βολή ένα σκληρό Brexit για τη Ryanair

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 13:38 Χαριστική βολή ένα σκληρό Brexit για τη Ryanair

Ένα "σκληρό Brexit" θα μπορούσε να καθηλώσει στο έδαφος τα αεροσκάφη της Ryanair για έως και τρεις εβδομάδες αλλά αυτό θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να αντέξει η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι ενόψει της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Μπορεί να κρατήσουμε τα αεροπλάνα στο έδαφος για μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες. Θα ήταν πολύ επώδυνο», δήλωσε ο Ο’Λίρι στο Reuters για επικείμενο σκληρό Brexit. «Αλλά είμαστε μια μεγάλη εταιρία, μπορούμε να επιβιώσουμε», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Ο Ο’Λίρι προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι πτήσεις μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο Μάρτιο.

Ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι δεν αναμένει η Ryanair να αναπτυχθεί στη Γερμανία την επόμενη χρονιά, αφού έκλεισε τις βάσεις της στη Βρέμη και στο Βίζε κοντά στο Ντίσελντορφ. «Η κίνησή μας θα είναι αμετάβλητη», δήλωσε ο Ο’ Λίρι.

Ryanair: Ελπίζουν να λύσουν τη διαμάχη με τα συνδικάτα

Ο Ο’Λίρι εξέφρασε εκ νέου την πεποίθηση πως η Ryanair θα μπορέσει να επιλύσει τη διαμάχη της με τα γερμανικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους πιλότους και το προσωπικό καμπίνας. Δήλωσε ότι καταγράφεται πρόοδος στις συνομιλίες και ότι δεν αναμένει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ