Τρόμος στη Μελβούρνη! Άνδρας σε κατάσταση αμόκ έριξε το αυτοκίνητό του σε εμπορικό κέντρο και άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 09:48 Τρόμος στη Μελβούρνη! Άνδρας σε κατάσταση αμόκ έριξε το αυτοκίνητό του σε εμπορικό κέντρο και άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο

Τρόμος και πανικός στη Μελβούρνη, όταν άγνωστος άνδρας αφού έριξε το αυτοκίνητό του σε εμπορικό κέντρο στην οδό Bourke, επιτέθηκε με μαχαίρι σε κόσμο. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

Δείτε video ντοκουμέντο από την επίθεση του δράστη σε αστυνομικούς. Ο άνδρας δέχτηκε πυρά στο στήθος και έτσι ακινητοποιήθηκε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σε άλλο video από τις στιγμές πανικού στη Μελβούρνη έχει καταγραφεί η στιγμή που το αυτοκίνητο του δράστη έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Στα πλάνα φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος και τραυματισμένος, που δεν ανταποκρίνεται.

Η αστυνομία της Βικτώρια ανακοίνωσε ότι από την επίθεση στην οδό Bourke ένας άνδρας έχει χάσει τη ζωή του. Ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των πρακτορείων κάνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν το θύμα στο έδαφος, καλυμμένο με σεντόνι.

Αρχικά υπήρξε σύγχυση για το αν ο άνθρωπος αυτός ήταν νεκρός. Η αστυνομία, δυστυχώς, επιβεβαίωσε το θάνατό του

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι στη Μελβούρνη και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Ο ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε με τραύμα στο λαιμό, ο δεύτερος με τραύμα στο κεφάλι. Θεωρείται πως είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η κατάσταση του τρίτου τραυματία είναι άγνωστη.

Φωτογραφία Reuters

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, έριξε το αυτοκίνητό του στο εμπορικό κέντρο περίπου στις 16:20 της Παρασκευής. Καθώς το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, ο δράστης προσπάθησε να μαχαιρώσει κόσμο που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο και επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Το αιματηρό περιστατικό στη Μελβούρνη δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σύνδεση με τρομοκρατία αλλά εξετάζουμε τα πάντα με ανοιχτό μυαλό», τόνισε.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν στον οδό Bourke στη Μελβούρνη, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε πως αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή, ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν ενημερώθηκαν για το αυτοκίνητο που έπεσε σε εμπορικό κέντρο. «Όταν βγήκαν από το περιπολικό, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κράδαινε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε. Την ίδια στιγμή, περαστικοί καλούσαν σε βοήθεια γιατί πολίτες είχαν μαχαιρωθεί. Η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη στο στήθος και τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση υπό αστυνομική φρούρηση», σημείωσε.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση