Βιβλική καταστροφή στην Καλιφόρνια: Φόβοι για περισσότερους νεκρούς - Δεν ξέρουν πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 21:16 Βιβλική καταστροφή στην Καλιφόρνια: Φόβοι για περισσότερους νεκρούς - Δεν ξέρουν πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στην προσπάθειά της να περιορίσει τη φωτιά στην Καλιφόρνια που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η φωτιά στην Καλιφόρνια κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της καθώς χιλιάδες σπίτια και στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Βαρύ το τίμημα και από την φωτιά στην Καλοφόρνια καθώς εννιά άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα της ζωή τους, ενώ άλλοι 35 αγνοούνται. Οι αρχές όμως φοβούνται πως ο αριθμός θα μεγαλώσει και άλλο τις επόμενες ώρες!

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια μεγάλη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας, το Σακραμέντο, και στο θέρετρο του Μαλιμπού, στη νότια Καλιφόρνια.

Από την Πέμπτη το πρωί, περισσότερα από 6.700 κτίρια, η πλειονότητα των οποίων σπίτια, καταστράφηκαν από την φωτιά στην Καλιφόρνια, την πλέον καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας.

«Αυτή η πυρκαγιά είναι το χειρότερο σενάριο. Ένα σενάριο το οποίο φοβόμασταν εδώ και καιρό ότι θα συμβεί» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπιούτε Κόρι Χόνια.
«Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν όλοι» συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Η φωτιά στην Καλιφόρνια έχει μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 400.000 στρέμματα και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία μόλις το 20% της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 3.200 πυροσβέστες ενώ έχουν τραυματιστεί 3 από τη μάχη με τις φλόγες. Οι αρχές εμφανίζονται απαισιόδοξες και εκτιμούν πως θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Νωρίτερα εντολή εκκένωσης πήρε όλη η πόλη του Μαλιμπού, όπου ζουν πολλές διασημότητες, με την καταστροφική φωτιά να έχει κάψει σχεδόν στρέμματα γης στην περιοχή.

Πολλοί διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν ή η Αλίσα Μιλάνο και η Λέιντι Γκάγκα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους ενώ ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, τα ίχνη του οποίου έχασε για λίγο ο γιος του Τσάρλι, εντοπίστηκε, καθώς επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης στούντιο γυρισμάτων που χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες παραγωγές, όπως εκείνο της σειράς «Westworld» του HBO.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο δελ Τόρο ανέφερε στο Twitter ότι έφυγε αφήνοντας πίσω του τη μεγάλη συλλογή του από αντικείμενα φαντασίας και τρόμου, ενώ η τραγουδίστρια Έθεριτζ εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο.

Από τη μανία της φωτιάς κινδύνευσαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Pepperdine του Μαλιμπού, όπου φοιτούν 7.700 σπουδαστές, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν οχυρωμένοι μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Οι υπεύθυνοι είπαν στους φοιτητές ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους πυροσβέστες ότι τα κτίρια του πανεπιστημίου μπορούν να αντέξουν τη φωτιά, όμως η κάπνα είναι αφόρητοι και πολλοί κυκλοφορούν με μάσκες για να μπορέσουν να αναπνεύσουν!

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση