Μισέλ Ομπάμα: Ρεκόρ πωλήσεων αναμένεται από την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 15:41 Μισέλ Ομπάμα: Ρεκόρ πωλήσεων αναμένεται από την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της

Αύριο κυκλοφορεί η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της πρώην «Πρώτης Κυρίας» υπό τον τίτλο «Βecoming» - Οι εκδότες «τρίβουν τα χέρια τους» - Προβλέπεται παγκόσμια επιτυχία

Ρεκόρ πωλήσεων -εντός κι εκτός των ΗΠΑ- αναμένεται να κάνει το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα που κυκλοφορεί αύριο στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Στα απομνημονεύματά της, υπό τον τίτλο «Becoming», η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ κάνει μία «κατάθεση ψυχής» μιλώντας για όλους και για όλα.

Περιγράφει τη ζωή της από το πώς μεγάλωσε στο Σικάγο αντιμετωπίζοντας τον ρατσισμό στη δημόσια ζωή μέχρι την έκπληξή της να γίνει η πρώτη μαύρη «Πρώτη Κυρία» της χώρας.

Η αυτοβιογραφία αναφέρεται εκτενώς στην παιδική ηλικία της Μισέλ, στην ισορροπία που βρήκε μεταξύ της καριέρας της και της οικογενειακής της ζωής και στην περίοδο όπου διέμενε στον Λευκό Οίκο.

«Η ζωή της ξεφεύγει από το συνηθισμένο», όπως σχολιάζει το περιοδικό «Madame Figaro».

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε για το εξώφυλλο του βιβλίου μια φωτογραφία της στην Ουάσινγκτον από τον διάσημο φωτογράφο Μίλερ Μόμπλεϊ.

Λίγες ώρες πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου της, αποφάσισε να μοιραστεί το πρόβλημα υπογονιμότητάς της,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο «ABC». Η Μισέλ παραδέχτηκε ότι έκανε τις δύο κόρες της Σάσα και Μάλια καταφεύγοντας σε εξωσωματική.

«Θάβει» τον Τραμπ

Εκτός από την προσωπική της ζωή, η Μισέλ «θάβει» στο βιβλίο της τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Έπαθα σοκ τη νύχτα που έμαθα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα διαδεχθεί τον σύζυγό μου στον Λευκό Οίκο», γράφει, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο της, υπό τον τίτλο «Becoming».

Σχετικά με την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, η Μισέλ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το πώς τόσες πολλές γυναίκες επέλεξαν έναν «μισογύνη από τη Χίλαρι Κλίντον, «μια εξαιρετική υποψήφια με προσόντα». Θυμάται επίσης πως το σώμα της «κατακλύστηκε από οργή" όταν είδε το βίντεο από την εκπομπή "Access Hollywood",όπου ο Trump καυχιέται για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Τον κατηγορεί επίσης ότι χρησιμοποίησε τη «γλώσσα του σώματος» για να «επισκιάσει» την Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικού ντιμπέιτ. Αναφέρει ακόμη ότι ο Τραμπ ακολουθούσε τη Χίλαρι πάνω στη σκηνή, στεκόταν κοντά της «προσπαθώντας να μειώσει την παρουσία της». Η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ καταγγέλλει επίσης την εκστρατεία αμφισβήτησης του Ντόναλντ Τραμπ για την υπηκοότητα του συζύγου της υπογραμμίζοντας ότι ήταν «φανατισμένη και επικίνδυνη».

Οι εκδότες προβλέπουν παγκόσμια επιτυχία

«Η Μισέλ δεν έκανε περιοδεία σε αμερικανικά βιβλιοπωλεία για να προωθήσει το βιβλίο της αλλά σε γήπεδα μπάσκετ. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει από «Πρώτη Κυρία». Εκμεταλλεύτηκε την προεκλογική περίοδο των ενδιάμεσων εκλογών και με τις εμφανίσεις της σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, εμψύχωνε τους Δημοκρατικούς διαφημίζοντας παράλληλα τα απομνημονεύματά της.

Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα θα κυκλοφορήσει σε 24 γλώσσες, σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση με τους εκδότες να τρίβουν τα χέρια τους.Προβλέπουν ότι τα απομνημονεύματά της θα κάνουν θραύση όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά θα έχουν παγκόσμια επιτυχία.

«Σύνδρομο Μόνα Λίζα»

Στις αρχές του έτους, το Μουσείο Ιστορίας «Smithsonian» στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, κρέμασε το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα που είχε φιλοτεχνήσει η καλλιτέχνης Amy Sherald. Σε λίγες ημέρες η διεύθυνση του μουσείου αποφάσισε ότι ο πίνακας θα έπρεπε να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερο δωμάτιο. Η Μισέλ προκάλεσε ένα είδος «συνδρόμου Μόνα Λίζα», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το περιοδικό κάνοντας αναφορά στον υπερβολικό αριθμός των επισκεπτών που ήθελαν να δουν από κοντά τον πίνακα: πάνω από 45 χιλιάδες άτομα μέσα σ' ένα Σαββατοκύριακο έκοψαν εισιτήριο για να δουν από κοντά το πορτρέτο της.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση