Ο καυγάς του Τζαμάλ Κασόγκι με τους δολοφόνους του! Αποκαλύψεις από το Haberturk

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 15:17 Ο καυγάς του Τζαμάλ Κασόγκι με τους δολοφόνους του! Αποκαλύψεις από το Haberturk

- Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία από το Haberturk - Δημοσίευσε διαλόγους ανάμεσα στον Τζαμάλ Κασόγκι και τους Σαουδάραβες πράκτορες που τον δολοφόνησαν - Ακούγονται θόρυβοι από βασανιστήρια στον άτυχο δημοσιογράφο - «Είναι ανατριχιαστικό να φοράς τα ρούχα κάποιου που σκοτώσαμε πριν 20 λεπτά» λέει ο άνθρωπος που χρησιμοποιήθηκε ως σωσίας του! - 19 φορές τηλεφώνησε ο επικεφαλής της ομάδας σε κορυφαίο σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Τζαμάλ Κασόγκι, τα δραματικά λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και αφού δολοφονήθηκε, έχουν καταγραφεί σε (τουλάχιστον) δυο ηχητικά ντοκουμέντα, μέρος των οποίων δημοσιοποίησε στο Haberturk ο δημοσιογράφος Τσετινέρ Τσετίν.

Εκτός από μέρος των διαλόγων που έχουν καταγραφεί στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές, το Haberturk αποκαλύπτει και την ταυτότητα κάποιων από τους Σαουδάραβες πράκτορες. Την ομάδα που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη με εντολή να σκοτώσει τον Τζαμάλ Κασόγκι.

Επικαλούμενος πηγές από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, ο δημοσιογράφος του Haberturk αναφέρει ότι ο Κασόγκι “συνελήφθη” από την ομάδα κρούσης αμέσως μόλις μπήκε στο προξενείο, στις 13:14 το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου.

«Άσε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις» είναι η πρώτη αντίδραση του Τζαμάλ Κασόγκι, όπως έχει καταγραφεί στα ηχητικά ντοκουμέντα. Όλα αυτά γίνονται στο χώρο του προξενείου όπου στεγάζεται το τμήμα για τις βίζες. Σύμφωνα με την καταγραφή, ο καυγάς ανάμεσα στον Κασόγκι και τέσσερα μέλη της ομάδας κρούσης διαρκεί επτά λεπτά.

Στη συνέχεια, τέσσερα από τα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων μεταφέρουν τον Κασόγκι σε ένα άλλο χώρο του προξενείου, εκεί όπου βρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες. Στα τέσσερα λεπτά που έχουν καταγραφεί εκεί, δεν ακούγονται μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά και θόρυβοι πάλης, ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων.

Εκτός από τους τέσσερις άνδρες, άλλοι τρεις άνδρες ακούγονται, πέραν του Τζαμάλ Κασόγκι. Ένας από αυτούς είναι ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο άνθρωπος που συνήθιζε να ταξιδεύει με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας κρούσης που εστάλη στην Τουρκία για να σκοτώσει τον 59χρονο δημοσιογράφο. Ένας άλλος από αυτούς που ακούγονται είναι ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και ο τρίτος δεν αναγνωρίζεται.

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις» ακούγεται να λέει στον Κασόγκι ο Μουτρέμπ στο δεύτερο ντοκουμέντο, όταν ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο χώρο των διοικητικών υπηρεσιών του προξενείου. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι αυτός που είπε τη φράση αυτή είναι ο Μουτρέμπ. Ο ίδιος ακούγεται σε 19 (!) τηλεφωνικές κλήσεις από τρίτο δωμάτιο του προξενείου, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του πρόξενου. Το πρώτο από αυτά τα τηλεφωνήματα έγινε 13 λεπτά αφού ο Κασόγκι μπήκε στο προξενείο. Ο Μουτρέμπ τηλεφώνησε τότε στον Σαούντ αλ Κατάνι, κορυφαίο συνεργάτη του Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Επί 11 λεπτά ακούγονται ήχοι από βασανιστήρια και ξυλοδαρμό και ακολουθεί σιωπή που διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες χρησιμοποίησαν τις συσκευές παρεμβολής που είχαν μαζί τους. Στη συνέχεια ακούγονται τρεις άνδρες να κατεβαίνουν τρέχοντας μια σκάλα, με τον έναν να κλειδώνει την πόρτα του πρώτου δωματίου και τον δεύτερο να δίνει εντολή να διαγραφούν τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, πριν αφαιρέσει τους σκληρούς δίσκους.

Μια άλλη φωνή «σπάει» τη σιωπή. «Είναι ανατριχιαστικό να φορέσεις τα ρούχα ενός ανθρώπου τον οποίο σκοτώσαμε 20 λεπτά πριν». Η φωνή αυτή ανήκει στον 57χρονο Μουσταφά αλ Μοντάινι, τον άνθρωπο που επελέγη ως σωσίας του Κασόγκι να βγει και να περπατήσει σε πολυσύχναστα σημεία της Κωνσταντινούπολης ώστε να καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και να φανεί σαν ο 59χρονος δημοσιογράφος να ζει. Φτάνει δε στο σημείο να… διαμαρτυρηθεί γιατί τα παπούτσια του Τζαμάλ Κασόγκι του είναι μικρά και τελικά του… «επιτρέπουν» να συνεχίσει να φοράει τα δικά του.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση