Μακρόν: Δεν υποχωρώ σε όσους στοχεύουν στην καταστροφή και την αταξία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 23:04 Μακρόν: Δεν υποχωρώ σε όσους στοχεύουν στην καταστροφή και την αταξία
Η Γαλλία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης τις τελευταίες 11 ημέρες από τις συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων»

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη προώθηση της πολιτικής του για την ενέργεια, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η απόφασή του να αυξήσει το φόρο στα καύσιμα.

Η Γαλλία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης τις τελευταίες 11 ημέρες από τις συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» με το υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 606.

Συνολικά, φέρονται να έχουν συλληφθεί 100 άτομα κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που έχουν συνταράξει τη Γαλλία, κυρίως την πρωτεύουσα, με τους επιχειρηματίες να απευθύνουν πλέον έκκληση για τερματισμό των βίαιων διαδηλώσεων, σε αντίθετη περίπτωση, όπως υποστηρίζουν, το πλήγμα στη γαλλική οικονομία θα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει αμετακίνητος κι υποστηρίζει πως η βία δεν θα τον εξαναγκάσει να υποχωρήσει. «Δεν μπερδεύω τους πολίτες και τις ανάγκες τους με κακοποιά στοιχεία» τόνισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος σε τηλεοπτικό μήνυμά του. «Δεν θα παραχωρήσω έδαφος σε αυτούς που επιθυμούν να καταστρέφουν και να προκαλούν αταξία» συμπλήρωσε ο Μακρόν, σύμφωνα με το Reuters.

Οι διαδηλωτές που είναι γνωστοί ως «κίτρινα γιλέκα» δεν ανήκουν σε κάποια πολιτική ομάδα. Όπως αναφέρει, δε, το CNBC, πρόκειται κυρίως για εργάτες και αγρότες που αισθάνονται πως ο πρόεδρος Μακρόν δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες τους στην προώθηση της μεταρρυθμιστικής του ατζέντας.

Ήδη, πάντως, ο Μακρόν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα δημοτικότητας. Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή έδειξε πως μόλις το 26% των Γάλλων πολιτών είναι ικανοποιημένο από την πολιτική του.

πηγή: news.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση