Σκόπια: Πέρασε η τροπολογία για “Βόρεια Μακεδονία”!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 22:43 Σκόπια: Πέρασε η τροπολογία για “Βόρεια Μακεδονία”!

Το Euronews από τα Σκόπια μεταδίδει ότι η τροπολογία πέρασε με 67 ψήφους υπέρ, 23 κατά και τέσσερις αποχές, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να επαναλαμβάνει πως, ακόμη κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας, εν τούτοις αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ.

“Ισχύει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη της ”Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνώ ότι πρέπει να οριστικοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, όμως, η Συμφωνία των Πρεσπών, η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η προϋπόθεση, χωρίς την οποία δεν υπάρξει καμία ένταξη, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Πηγές του κυβερνώντος κόμματος επεσήμαναν πως η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού αποτελεί το κλειδί μιας ιστορικής λύσης, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ απάντησε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση