Νέος σεισμός στη Νέα Καληδονία! Σε ισχύ η προειδοποίηση για τσουνάμι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 09:34 Νέος σεισμός στη Νέα Καληδονία! Σε ισχύ η προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ που αναστάτωσε το πρωί της Τετάρτης (05.12.2018) τη Νέα Καληδονία προκάλεσε πανικό στους κατοίκους. Πολλοί μετασεισμοί ακολούθησαν, το μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τη Νέα Καληδονία. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και άμεσα υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το επίκεντρο του σεισμού των 7,6 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 168,2 χιλιόμετρα από τη μικρή πόλη Ταντίν, στα νησιά Λόγιαλτι, στη Νέα Καληδονία.

Πολίτες στη Νέα Καληδονία βγήκαν στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό, αναστατωμένοι από τη δόνηση.

Φωτογραφία Reuters

Ολόκληρη η περιοχή της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει τεθεί σε συναγερμό γύρω από το επίκεντρο του σεισμού. Αν και αραιοκατοικημένη η περιοχή έχει έναν πληθυσμό της τάξης των 270.000.

Σύμφωνα με σεισμολόγους, ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε παλιρροϊκά κύματα. Οι αρχές της Νέας Καληδονίας κάλεσαν τον πληθυσμό να μεταβεί σε ασφαλείς τοποθεσίες μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε νωρίτερα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC).

σεισμός Νέα Καληδονία
Φωτογραφία EPA

Το Sky News μετέδωσε νωρίτερα πως έχει εκδοθεί και εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν μετά το τσουνάμι που παρατηρήθηκε.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση