Time: Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στους κορυφαίους ηγέτες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 19:24 Time: Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στους κορυφαίους ηγέτες του κόσμου

- "Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας" αποκαλεί τον πρωθυπουργό το περιοδικό Time
- Πάμπλο Ιγκλέσιας: Μετά την τελευταία προεκλογική του ομιλία μου είπε: Πρέπει να συναντηθούμε - Πάμε σπίτι μου για να δω και τα παιδιά μου
- Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άνθρωπος που μιλάει για πολιτική με τα παιδιά του κρεμασμένα από το λαιμό του λέει ο ηγέτης των Podemos

«Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας»: έτσι αποκαλεί το περιοδικό Time τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συμπεριλαμβάνει στην ετήσια λίστα του με τους 100 ανθρώπους που επηρεάζουν περισσότερο τον κόσμο!

Όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό Time ανακοινώνει τη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Φέτος, ανάμεσά τους είναι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μαζί του, στην κατηγορία "Ηγέτες" πρόσωπα όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ζι Ζινπίνγκ, ο Τζεμπ Μπους, ο Ραούλ Κάστρο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα!
 

Φέτος, το περιοδικό ζήτησε από άλλους πολιτικούς να γράψουν για τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην ψηφοφορία. Και για τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Έγραψε ο Ισπανός πολιτικός: "Μετά το τέλος της τελευταίας προεκλογικής του ομιλίας του ο Αλέξης μου είπε: Πρέπει να συναντηθούμε, αλλά αν δεν σε πειράζει ας το κάνουμε στο σπίτι μου, θα ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου. Αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας: ένας οικογενειάρχης που μπορεί να μιλάει για πολιτική ενώ τα δυο μικρά του κρέμονται από το λαιμό του. Όταν ήταν ακόμη ένας από τους πιο νεαρούς ηγέτες της Αριστεράς κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να εμπνεύσεις για να κερδίσεις και πως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπιστείς την πατρίδα σου. Αυτός ο οπαδός του Παναθηναϊκού, αυτός ο φαν του ροκ εν ρολ που συνήθιζε να ταξιδεύει με τη μηχανή του πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, έγινε η ελπίδα των Ελλήνων που παλεύουν με τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα τους. Σήμερα είναι ένας υπεύθυνος επικεφαλής μιας κυβέρνησης που ενέπνευσε την Ευρώπη με διαπραγματευτικές ικανότητες που συνδυάζουν σοφία και αρχές. Δεν είναι τυχαίο που οι Έλληνες αξιολογούν την κυβέρνησή του πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί έναν ευρωπαϊσμό που ενστερνιζόμαστε όλοι όσοι καταλαβαίνουμε ότι η Δημοκρατία στην Ήπειρό μας πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Πηγή: Time

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση