Πέθανε η γηραιότερη YouTuber στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 09:43 Πέθανε η γηραιότερη YouTuber στον κόσμο

Η Κάρε Μαστανάμα, η γηραιότερη YouTuber στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 107 ετών. Είχε γίνει πασίγνωστη όχι μόνο στην Ινδία, αλλά παγκοσμίως, μέσα από το κανάλι της στο YouTube και τις συνταγές της.

Η Μαστανάμα άφησε την τελευταία της πνοή στις 4 Δεκεμβρίου, μετά από ασθένεια που την ταλαιπώρησε τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής της. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Η μικροσκοπική γιαγιά από το νότιο κρατίδιο Άντρα Πραντές, έγινε γνωστή σε όλη την Ινδία και στη συνέχεια παγκοσμίως, χάρη στα βίντεο μαγειρικής τα τελευταία δύο χρόνια. Το κανάλι της στο YouTube, το Country Foods, το διαχειρίζονταν ο εγγονός της κι ένας φίλος του. Από το 2016, όταν ξεκίνησε, είχε πάνω από 1,2 εκατ. συνδρομητές.

Η Μαστανάμα, που συχνά μαγείρευε σε έναν υπαίθριο χώρο, σε ένα απομονωμένο χωριό, ήταν διάσημη για τα παραδοσιακά ινδικά πιάτα που ετοίμαζε, όπως κοτόπουλο τυλιγμένο με φύλλο μπανανιάς και μαγειρεμένο μέσα σε καρπούζι. Το βίντεο με τη συνταγή αυτή είχε 11 εκατ. views στο YouTube.

Στα βίντεό της, συχνά ξεφλούδιζε τα λαχανικά με τα χέρια και σέρβιρε το φαγητό με τον παραδοσιακό τρόπο, πάνω σε φύλλα μπανανιάς.

Η υπερήλικη σταρ του Διαδικτύου εκτιμάται πως ήταν άρρωστη τους τελευταίους 6 μήνες, καθώς στο κανάλι της στο Youtube δεν ανέβαιναν πλέον βίντεο.

Πολλοί θαυμαστές της εξέφρασαν τη λύπη τους με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση