Ακροδεξιός, αρνητής του Ολοκαυτώματος μπροστάρης στα “Κίτρινα Γιλέκα”!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 20:41 Ακροδεξιός, αρνητής του Ολοκαυτώματος μπροστάρης στα “Κίτρινα Γιλέκα”!

Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε το περασμένο Σάββατο (1.12.2018) κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών που πρωταγωνίστησαν τα “Κίτρινα Γιλέκα” στο κέντρο του Παρισιού, ο διαδηλωτής αυτός δεν ήταν άλλος από τον γνωστό, αντισημίτη συγγραφέα και αρνητή του Ολοκαυτώματος, Ερβέ Ρισέν.

Ο ακροδεξιός διαδηλωτής κρατάει μια γαλλική σημαία και φαίνεται να συζητάει με έναν αστυνομικό.

“Ο αντισημίτης και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος αγάλλονται με τη δημοσιότητα που τους παρέχετε με αυτόν τον τρόπο”, τόνισε η Εθνική Ομοσπονδία κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Licra) με ανακοίνωσή της στα social media.

Ο Ερβέ Λαλέν ή Ρισέν, πρώην μέλος του Εθνικού Μετώπου, έχει καταδικαστεί κατ επανάληψη για τις αντισημιτικές δηλώσεις του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο μπλογκ του ή στα βιβλία του.

“Η φωτογραφία επιλέχθηκε ως εμβληματική της βίαιης ημέρας της 1ης Δεκεμβρίου”, απάντησε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Ολιβιέ Ρουαγιάν.

“Οι δεκάδες φωτοειδησεογράφοι που βρίσκονταν εκεί, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν την ταυτότητα και ακόμη λιγότερο τις μύχιες σκέψεις των διαδηλωτών”, πρόσθεσε.

“Αυτή η τυχαία φωτογραφία αποκαλύπτει όμως τη διείσδυση στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων των εξτρεμιστών, κυρίως της άκρας δεξιάς. Γι’ αυτό βρέθηκε αυτό το άτομο στο εξώφυλλο του περιοδικού μας”, επισήμανε ο Ρουαγιάν, υπογραμμίζοντας ότι ο όμιλος Lagardere μάχεται “κάθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού”.

Το σωματείο των δημοσιογράφων του Paris Match από την πλευρά του έκανε λόγο για “λάθος” το οποίο “δεν αντικατοπτρίζει με κανένα τρόπο” τις αξίες που εκπροσωπεί το περιοδικό.

Ο Ερβέ Ρισέν δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, όμως ανάρτησε μια φωτογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού στον δεύτερο λογαριασμό του στο Twitter, καθώς ο πρώτος έχει μπλοκαριστεί από την πλατφόρμα.

Ο Ιβάν Μπενεντετί, ένας εκπρόσωπος του Εθνικιστικού Κόμματος της Γαλλίας, είπε ότι βρισκόταν μαζί με τον Ρισέν όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Οι δύο τους παρότρυναν τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους ότι “μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί είναι στρατιωτικοί”.

“Προφανώς όλος ο κόσμος τον αναγνώρισε, εκτός από το Paris Match” σχολίασε ο ιστορικός Κριστιάν Ντελπόρτ. “Αυτό το τεύχος θα έπρεπε να γίνει πολτός”, τόνισε.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση