Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παροχές Μακρόν για να κατευνάσει τη «δικαιολογημένη» και «βαθιά» οργή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 21:46 Παροχές Μακρόν για να κατευνάσει τη «δικαιολογημένη» και «βαθιά» οργή

O Μακρόν ανακοίνωσε την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως

Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε "δικαιολογημένη" και "βαθιά" την οργή που εκφράζουν τα "κίτρινα γιλέκα" με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα "πλήγωσαν" τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα. Όπως μεταδίδει το Reuters, ανέλαβε μέρος της ευθύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υποστηρίζοντας πως ορισμένα από αυτά που έχει πει πλήγωσαν κάποιους και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από τον επόμενο χρόνο, προανήγγειλε δε εθνικό διάλογο για τα εργασιακά, την εκπαίδευση και το περιβάλλον

Eπίσης κήρυξε, τη Γαλλία σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης».

Είπε πως θα πληρώνονται οι υπερωρίες χωρίς φορολογική επιβάρυνση, ότι οι συντάξεις θα επανέλθουν στο σημείο πριν από τις περικοπές ενώ ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν σε παροχή μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους στο τέλος της χρονιάς.

Μιλώντας για την οργή των πολιτών είπε πως συσσωρεύτηκε τα τελευταία 50 χρόνια χαρακτηρίζοντας ωστόσο απαράδεκτες τις βιαιότητες  μετά και το νέο γύρο επεισοδίων με τα κίτρινα γιλέκα 

thetoc.gr